23. oktober 2021
Aktionærerne i den kriseramte Amagerbanken har stemt ja til planen om at skaffe 750 millioner kroner. Det er dog sket efter kraftig kritik af bankens ledelse.
Aktionærerne i den kriseramte Amagerbanken har stemt ja til planen om at skaffe 750 millioner kroner. Det er dog sket efter kraftig kritik af bankens ledelse.
Foto: Brian Bergmann /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja til Amagerbankens redningsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja til Amagerbankens redningsplan
For anden gang på otte måneder har aktionærerne i den kriseramte Amagerbank stemt ja til en redningsplan. Denne gang skete det efter hård kritik af ledelsen.
Opdateret 23. juli 2010 kl. 22:43
Danmark - 22. juli 2010 kl. 12:24
Af Ritzau
Efter kraftig kritik af ledelsen i kriseramte Amagerbanken sagde aktionærerne torsdag på en ekstraordinær generalforsamling ja til den redningsplan, som ledelsen havde lagt frem.

Det betyder, at bankens ledelse nu kan koncentrere sig om at skaffe de 750 millioner kroner i ekstra kapital, som Finansiel Stabilitet - statens selskab for nødlidende banker - har krævet. Uden den ekstra kapital kan banken ikke få statsgaranti for lån på 13,5 milliarder kroner.
arrow Læs også: Krak vil udløse kulegravning af Amagerbank

Dermed fulgte aktionærerne opfordringen fra formanden for aktionærforeningen i Amagerbanken, Jørgen Christensen, om at godkende planen.

- Så vil aktien stige, og så kan vi aktionærer nå at sælge vores aktier, hvis vi ikke er tilfredse med de svar, vi får fra ledelsen i dag, sagde Jørgen Christensen, der stillede flere end 20 spørgsmål til bankens ledelse, forud for afstemningen.

- Hvis vi skal investere vores penge i Amagerbanken, så må etikken og moralen op, fastslog han.

Det er anden gang på otte måneder, at aktionærerne siger ja til en redningsplan. Sidste gang var i november 2009, hvor blandt andre rigmanden Karsten Ree indskød en halv milliard kroner i aktiekapital for at redde den skrantende bank, der er Danmarks 10. største.
arrow Kunder flygter fra Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 12:38 Opdateret: kl. 22:41
arrow Aktionærer langer ud efter Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 11:33 Opdateret: kl. 13:52
arrow Amagerbank mangler tilsagn om nye penge
22. juli 2010 kl. 11:02 Opdateret: kl. 11:21
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?