13. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hver tredje dansker har et kedeligt sexliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver tredje dansker har et kedeligt sexliv
Opdateret 17. marts 2011 kl. 10:57
Danmark - 17. marts 2011 kl. 10:39
Sex plejer ikke ligefrem at være et emne, der keder folk. Alligevel føler 33 procent af danskerne, at de har et kedeligt sexliv. Det viser en ny meningsmåling, som YouGov har foretaget for metroXpress.

Christian Graugaard, der er læge og formand for Sex og Samfund, mener, at den stigende seksualisering i samfundet er med til at skabe nogle idealer, der er vanskelige at leve op til for danskerne:

"Jo mere kinky, vild og våd seksualiteten frem-stilles i medierne, jo mere måler man uvægerligt sit eget sexliv på den skala. Og så er ens seksualitet næsten per definition bleg og kedsommelig," siger Christian Graugaard.

Mange danskere fokuserer alt for meget på præstationen, når de skal folde sig ud på lagenerne, påpeger han:

"Vi er jo generelt ret præstationsfikserede i de vestlige samfund, og for mange er også seksualiteten blevet en arena, hvor der skal præsteres. Hvis sexlivet bliver en del af en præstationslogik, er vi dømt til at blive skuffede," siger Christian Graugaard.

Else Olsesen, der er sexolog og sygeplejerske, er bekymret over, at så mange danskere betragter deres sexliv som kedeligt, fordi det kan gå ud over livskvaliteten:

"Det har stor betydning for vores selvværd og livs-kvalitet. Hvis man føler, at man keder sig i sexlivet, kan konsekvensen være, at ens seksualitet helt uddør, eller at man får seksuelle dysfunktioner som rejsningsproblemer," forklarer Else Olesen.

Hun mener, at dårlig kommunikation i parforholdet er det primære problem:

"Jeg ser det som et udtryk for, at par simpelthen ikke snakker nok sammen og sætter ord på deres behov. Man går ud fra, at partneren ved, hvad man gerne vil have, eller også er man bange for at blive afvist, hvis man spørger," siger Else Olsen til metroXpress.

Men det er vigtigt at tage emnet op, hvis sexlivet ikke fungerer, siger hun: "Fortæl din partner, hvad der er dit behov. Men gør det på en inspirerende og positiv måde, så man får lyst til at prøve noget nyt, søge nye lege og stillinger. Der er ikke nogen, der gider dyrke mere sex, hvis man får at vide, at det ikke er godt nok," forklarer sexolog Else Olesen.
Kedelig sex
En ny meningsmåling, som YouGov har foretaget for metroXpress, viser, at 33 procent af danskerne er enige i udsagnet 'mit sexliv er kedeligt'. Tallet er stort set det samme på tværs af aldersgrupper (18-74 år) og køn.

YouGovs måling er baseret på svar fra 1.113 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 4.-6. marts 2011..
Hvor langt tror du Danmark når ved EM