15. januar 2021
Helle Borup Friberg kæmper som direktør for Økologisk Landsforening for at udbrede økologien endnu mere i Danmark. Den 30. juni fylder hun 50 år. (Arkivfoto)
Helle Borup Friberg kæmper som direktør for Økologisk Landsforening for at udbrede økologien endnu mere i Danmark. Den 30. juni fylder hun 50 år. (Arkivfoto)
Foto: Palle Peter Skov/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hun fyrer op under økologiens væksttog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hun fyrer op under økologiens væksttog

Dansk økologi har i årtier oplevet næsten ubrudt fremgang. Som frontfigur skal Helle Borup Friberg sikre, at økologien ikke kommer til at hvile på laurbærrene.

Danmark - 30. juni 2020 kl. 07:00
Af Ritzau

Engang var alle økologiens frontfigurer ildsjæle rundet af egen muld og med fod i egen gummistøvle.

Men det er viden om at lede og sælge frem for landbrugsindsigt, der har banet vejen for Helle Borup Friberg som topchef i Økologisk Landsforening.

Når hun 30. juni fylder 50 år siddende i stolen som administrerende direktør i landsforeningen, kan hun se tilbage på ledelseserfaring fra blandt andet Lego.

Dertil kommer mange års indsigt i handel i internationalt orienterede firmaer som Georg Jensen, vinduesproducenten Velfac og det Jysk-ejede havemøbelfirma Scancom i Vietnam.

Helle Borup Friberg er uddannet cand.negot. fra Syddansk Universitet og University of San Francisco i 1995 og siden bestyrelsesuddannet på CBS Executive.

Hun kom til den økologiske verden som direktør i 2017 efter knap ti år som Head of Operations and Digital Platform i Lego Education. Her arbejdede hun med at udvikle fysiske og digitale læringsløsninger til børn i ind- og udland.

I Økologisk Landsforening var og er hendes primære opgave at sikre fortsat udvikling af både mere og bedre økologi.

Samtidig skal hun udvikle landsforeningen fra at være primært en stor folkevalgt organisation for landmænd til en grøn ngo for alle.

Målet er at engagere alle i hele værdikæden fra økologisk jord til bord lige fra landmænd, virksomheder, køkkener, detailhandlen og til personlige medlemmer.

Alt sammen med tæt fokus på det ambitiøse mål at omstille fødevaresystemet til 30 procent økologisk forbrug i 2030.

Helle Borup Friberg har undervejs boet og arbejdet i udlandet i seks år i henholdsvis USA, Tyskland og Vietnam.

Hun har siddet i regeringens klimapartnerskab for fødevare- og landbrugssektoren og har ud over at bestride en række bestyrelsesposter været medstifter af netværket Bestyrelseskvinder.

Det arbejder for at skabe vækst i mindre danske virksomheder ved at øge antallet af kvindelige bestyrelsesmedlemmer.

Hun bor i Kolding, er gift med Peter Friberg, som hun har tre børn med på 22, 19 og 16 år.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?