18. januar 2021
To britiske statsborgere slipper for at blive udvist af Danmark, selv om de er kendt skyldige i grov vold. Det beslutter Højesteret onsdag. Det er en omgørelse af dommen fra by- og landsret, der havde valgt at udvise de to mænd. (Arkivfoto).
To britiske statsborgere slipper for at blive udvist af Danmark, selv om de er kendt skyldige i grov vold. Det beslutter Højesteret onsdag. Det er en omgørelse af dommen fra by- og landsret, der havde valgt at udvise de to mænd. (Arkivfoto).
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højesteret lader to voldsdømte briter blive i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højesteret lader to voldsdømte briter blive i Danmark

Højesteret går imod både by- og landsret i en sag, hvor to briter overfaldt en mand i en døgnkiosk.

Danmark - 22. maj 2019 kl. 12:42
Af Ritzau

Højesteret går mod både by- og landsret og lader to briter blive i Danmark trods voldsdom.

De to britiske statsborgere er kendt skyldige i grov vold, fordi de 13. oktober 2017 tævede en mand i en 7-Eleven-butik i København.

Mindst ti gange slog de ham i hovedet med knyttet hånd. Også en flaske fik manden slået så hårdt i hovedet, at flasken knustes.

Gerningsmændene og offeret kendte ikke hinanden på forhånd, men de var kommet op at skændes i døgnkiosken. Parterne havde hver især været på bar, inden de stødte ind i hinanden.

Til trods for, at der var tale om grov vold, fik manden kun begrænsede skader, fremgår det af dommen.

For overfaldet blev de to mænd i Østre Landsret idømt ubetinget fængsel i tre måneder samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år. Men udvisningen er der ikke grundlag for, mener Højesteret.

Mens den ene mand har opholdt sig i Danmark i cirka syv år, har den anden været her i omkring halvandet år.

Mændene, der på gerningstidspunktet var 24 og 22 år, er ikke tidligere straffet. De arbejder begge i Danmark og har gode personlige forhold.

Netop mændenes personlige forhold har været det afgørende for landets højeste retsinstans i forbindelse med udvisning. Højesteret mener ikke, at det er sandsynligt, at de to mænd vil begå lignende kriminalitet igen.

- Højesteret finder herefter, at deres adfærd ikke udgør en reel, umiddelbar og tilstrækkelig alvorlig trussel, der berører en grundlæggende samfundsinteresse, fremgår det af dommen.

Retten stadfæster landsrettens dom på tre måneders ubetinget fængsel.

Staten skal betale sagens omkostninger for både lands- og byret.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?