6. april 2020
Fem år fra konkurs til frifindelse for svindel-anklager. Det gav 50.000 kroner i erstatning, men Totempo-koncernens revisor ville have hævet erstatningen. Det blev dog til et afslag fra Retten i Roskilde.
Totempo-koncernen havde også afdelinger i Haslev og Rønnede - og revisoren bor i Faxe Kommune.
Fem år fra konkurs til frifindelse for svindel-anklager. Det gav 50.000 kroner i erstatning, men Totempo-koncernens revisor ville have hævet erstatningen. Det blev dog til et afslag fra Retten i Roskilde. Totempo-koncernen havde også afdelinger i Haslev og Rønnede - og revisoren bor i Faxe Kommune.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frifundet i stor bedragerisag får nej til ekstra erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frifundet i stor bedragerisag får nej til ekstra erstatning

Retten i Roskilde ser intet behov for, at en frifundet kvinde skal have mere end 50.000 kroner i erstatning.

Opdateret 11. februar 2020 kl. 16:51
Danmark - 11. februar 2020 kl. 12:37
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af de frifundne i en stor sag om økonomisk kriminalitet skal ikke have yderligere erstatning end de 50.000 kroner, som anklagemyndigheden allerede har givet hende.

Det har Retten i Roskilde slået fast i en dom tirsdag.

arrow Læs også: Politiet begik flere fejl - tre frifundne får erstatning

I en langvarig straffesag blev kvinden og to mænd i juni 2017 frifundet for tiltalen om, at de skulle have begået bedrageri for 291 millioner kroner.

Der gik mere end fem år fra sigtelse til frifindelse i retten. Her havde en anklager krævet straf i form af fængsel på mellem seks og otte år.

Dommen i sagen var usædvanlig, fordi retten kritiserede anklagemyndigheden og politiet. "Usikkerhed, uklarheder og uoplyste forhold" prægede bevisførelsen i den stort anlagte sag, hed det.

Bogføringsmaterialet i sagen kunne der ikke skaffes adgang til, og andre vigtige dokumenter kom først sent frem i lyset. Desuden viste det sig, at firmaet Deloitte, som Midt- og Vestsjællands Politi havde hyret som revisor, var inhabilt.

Efter forløbet besluttede Rigsadvokaten at tilkende de tre frifundne erstatning. Normalt giver anklagemyndigheden kun erstatning til borgere, der har været udsat for uberettiget varetægtsfængsling og andre indgreb.

Men i sagen fra Roskilde blev der gjort en undtagelse. Det skyldes blandt andet "de mangelfulde og kritisable forhold vedrørende politiets efterforskning og anklagemyndighedens sagsbehandling", er det tidligere blevet oplyst.

arrow Politiet kræver penge af Deloitte for skrottet revision
26. september 2017 kl. 08:39 Opdateret: kl. 08:40
arrow Anklager erkender svag håndtering af stor bedragerisag
03. august 2017 kl. 09:34 Opdateret: kl. 09:36
arrow 71-årig kræver erstatning efter sjusk i stor straffesag
27. juli 2017 kl. 10:22 Opdateret: kl. 10:24