18. februar 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frederik: Børn skal ud i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederik: Børn skal ud i naturen
Kronprins Frederik opfordrer danskerne til at tage deres børn med ud i naturen. Han siger i et interview med Natur & Miljø – et magasin fra Danmarks Naturfredningsforening, at han forsøger at give sin glæde ved naturen videre til sine børn, prins Christian og prinsesse Isabella:
Opdateret 28. august 2010 kl. 14:55
Danmark - 28. august 2010 kl. 14:51
Af Jan Rossil
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
”Det er min pligt! Børn ved jo ikke, at naturen ligger der, medmindre vi voksne tager dem væk fra tegnefilm og spil og viser dem, hvad naturen kan bruges til, siger kronprins Frederik.
Kronprinsen fortæller, at han lærte naturen at kende fra sin far, prins Henrik:
”Hans indflydelse har været meget stor, fordi han har en indgående viden om naturen – en viden han vel at mærke gerne delte med mig”.
For kronprinsen er det at være ude i naturen med børnene helt specielt. Gennem sine børn genoplever han den barnlige glæde ved at gå på opdagelse i naturen:
”Jeg får dem til at lugte, lytte og smage på naturen, og jeg synes, det er helt fanta-stisk at se glæden i deres ansigter, når de holder en bille eller ser en hjort”, siger kronprins Frederik.
Fælles oplevelser i naturen skaber et særligt fællesskab mellem forældre og børn, mener kronprinsen. Derfor opfordrer kronprins Frederik også andre forældre eller bedsteforældre til at give børn og børnebørn en oplevelse i naturen. Første oplagte lejlighed er Naturens Dag den 12. september:
”Jeg ved godt, at tiden i mange børnefamilier er knap. Men alligevel: Få børnene med ud. Det er godt for både naturen, for børnene og for en selv!”