9. april 2020
Fragtskibet "Duncan Island", som er beslaglagt af Københavns Politi efter smugleri af 100 kilo kokain,  blev oprindeligt bygget på værftet i Frederikshavn. Det sejler under Bahamas-flag. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Fragtskibet "Duncan Island", som er beslaglagt af Københavns Politi efter smugleri af 100 kilo kokain, blev oprindeligt bygget på værftet i Frederikshavn. Det sejler under Bahamas-flag. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fragtskib med kokain havde været i Ecuador

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fragtskib med kokain havde været i Ecuador

Politiet kigger på containerskibs rejserute i sagen om 100 kilo kokain, som blev modtaget ved Langeland.

Danmark - 16. februar 2020 kl. 18:24
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fragtskibet "Duncan Island" lastede containere med bananer og andre varer i Mellem- og Sydamerika, inden det sejlede over Atlanten med kurs mod Sverige og Rusland.

Men mindst 100 kilo kokain, som lørdag blev kastet i vandet ved Langeland, var ikke registreret i skibets officielle papirer.

arrow Læs også: Alle 24 søfolk på fragtskib med kokain er nu fængslet

I januar anløb det 178 meter lange skib blandt andet Puerto Bolivar og Guayaguil i Ecuador, Balboa i Panama og Guaymas i Mexico, inden det styrede mod nordøst. Det fremgår af flere hjemmesider, der holder øje med kommerciel skibsfart.

Fredag ankom "Duncan Island" til havnen i Helsingborg. Lørdag fortsatte det ned mod Storebælt og forbi Langeland, inden det om eftermiddagen syd for Gedser blev bordet af københavnske politifolk. I Sankt Petersborg må modtagerne vente på deres bananer.

I Københavns Politi ønsker politiinspektør Dannie Rise ikke at kommentere rejseruten nærmere.

- Men det er noget, vi vil interessere os for i vores efterforskning, siger han.

Netop Guayaquil, Ecuadors største havn, har adskillige gange været centrum for udsmugling af store partier kokain, som menes at være produceret i Colombia.

Ecuador og USA indgik for et par år siden en aftale om, at amerikanske toldere kunne placeres i byen for at forbedre indsatsen mod smugleriet. Det står i en rapport fra USA's udenrigsministerium.

Jævnligt gemmes kokain i partier med varer som tunfisk eller bananer. For to år siden blev 375 kilo kokain i et parti bananer til Rusland opsnappet, har et lokalt medie i Ecuador rapporteret.

I Danmark var den hidtil største beslaglæggelse af kokain på 310 kilo. Dette parti kom til havnen i en container til havnen i Fredericia i 2015.

I 2013 efterforskede politifolk desuden fem store sager om kokain skjult i bananer på havnen i Aarhus.

Hvor lang tid Københavns Politi har haft kig på den aktuelle sag med "Duncan Island", ønsker politiinspektør Dannie Rise ikke at udtale sig om søndag - ud over at efterforskningen har været konkret og intensiv.

Politiet har samarbejdet med kolleger i andre lande. Men heller ikke vedrørende dette spørgsmål ønsker Dannie Rise endnu at gå i detaljer.

"Duncan Island" er nu beslaglagt af politiet og skal undersøges nøje, mens det ligger i havnen i Kalundborg.

Skibet blev i øvrigt bygget på værftet i Frederikshavn i 1993.

arrow Politiet vil have besætning fra kokainskib fængslet
18. februar 2020 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:16
arrow Costa Ricas narkopoliti finder fem ton kokain i container
17. februar 2020 kl. 00:43 Opdateret: kl. 00:44
arrow FAKTA: De største narkosager i Danmark
16. februar 2020 kl. 13:02 Opdateret: kl. 13:04