16. oktober 2021
Rigsretssagen mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg begynder fredag med et indledende retsmøde klokken 10.00. (Arkivfoto)
Rigsretssagen mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg begynder fredag med et indledende retsmøde klokken 10.00. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere medier sender fra retsmøde om sag mod Støjberg fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere medier sender fra retsmøde om sag mod Støjberg fredag

Rigsretten skal fredag tage stilling til, om medier må sende andet end starten af sagen mod Inger Støjberg.

Danmark - 25. juni 2021 kl. 02:46
Af Ritzau

Når rigsretssagen mod forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg fredag begynder med et forberedende retsmøde klokken 10.00, så vil flere danske medier være til stedet for at gengive så meget af sagen som muligt.

Det skriver MediaWatch.

Både DR, TV2, Ritzau, Politiken og dk4 har fået tilladelse til at sende billeder og lyd direkte fra Folketingets Landstingssal. Men det er lige nu et åbent spørgsmål, om medierne får lov til at sende meget mere end et par minutter.

Sendetilladelsen gælder nemlig kun for indledningen på det forberedende retsmøde. Derfor vil Rigsretten fredag som noget af det første tage stilling til, om hele mødet og den efterfølgende rigsretssag i september kan transmitteres.

Inger Støjberg har tidligere fremsat et lovforslag om at få sendt hele rigsretssagen direkte ud i danskernes stuer, men det blev stemt ned af et flertal i Folketinget tidligere i juni.

På fredagens forberedende retsmøde vil Rigsretten også behandle spørgsmål om eventuelle habilitetsproblemer samt betydningen af skærpende omstændigheder i anklageskriftet.

Selve rigsretssagen mod Inger Støjberg begynder 2. september, og sidste retsmøde afholdes 30. november. Der ventes at falde dom i sagen inden jul.

Rigsretssagen mod den tidligere udlændingeminister bliver den blot sjette i danmarkshistorien.

Hun anklages for som minister at stå bag en ulovlig instruks i 2016 om at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig.

Ifølge MediaWatch har dk4 også søgt om lov til at sende direkte fra selve rigsretssagen, og mediet agter at sende alt, hvad det får lov til af Rigsretten.

De andre medier oplyser til MediaWatch, at de endnu ikke er helt afklarede med, hvad og hvor meget de vil sende, hvis de af Rigsretten får lov til at vise hele sagen mod det tidligere Venstre-medlem.

Rejser du til udlandet i år?