22. oktober 2018
- Der er tale om meget grov kriminalitet, når mennesker bliver udsat for røveri i egen bolig, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
- Der er tale om meget grov kriminalitet, når mennesker bliver udsat for røveri i egen bolig, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Foto: Scanpix/Bax Lindhardt/arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem personer er fængslet i sag om 16 hjemmerøverier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem personer er fængslet i sag om 16 hjemmerøverier

Fire mænd og en kvinde mistænkes for en stribe hjemmerøverier på Sjælland, Lolland-Falster og i Sydøstjylland.

Danmark - 13. november 2017 kl. 11:45
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fem personer er blevet anholdt i en sag om op til 16 hjemmerøverier begået i hele landet. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De anholdte er fire mænd på 17, 19, 22 og 47 år og en kvinde på 50 år. De formodes at have samarbejdet og stå bag striben af hjemmerøverier, som er begået over en periode på halvandet år.

De fem anholdte blev mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster. Her blev de alle varetægtsfængslet.

De er varetægtsfængslet i foreløbig fire uger, oplyser vagtchef Ove Christoffersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og det er sparsomt med oplysninger om sagen.

Folketidende.dk skriver, at er der tale om en mor og hendes tre sønner, samt en mand. Der blev ifølge netavisen rekvireret serbokroatisk tolk til retsmødet.

Selv om de mistænkes for op til 16 hjemmerøverier, er der på nuværende tidspunkt tilsyneladende kun rejst sigtelse for to.

Den 22-årige og den 19-årige er sigtet for et hjemmerøveri i Hvidovre, hvor den ældste blev taget på fersk gerning mandag morgen. Han erkendte, mens den 19-årige nægtede sig skyldig.

Alle fem er sigtet for et hjemmerøveri på Møn 4. november. I denne sag nægter alle sig skyldige.

De røverier, som de fem fængslede kædes sammen med, er foregået på Sjælland, Lolland-Falster og i Sydøstjylland.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at gerningsmændene ved hjemmerøverierne har haft en truende og voldelig adfærd.

- Der er tale om meget grov kriminalitet, når mennesker bliver udsat for røveri i egen bolig. Det er stærkt grænseoverskridende, og det er ofte gået ud over ældre eller svagelige borgere, siger Kim Kliver.

Otte af de 16 røverier er foregået på Lolland-Falster. Fem er begået på Københavns Vestegn, mens Sydøstjylland har været udsat for to af røverierne. Ét enkelt er begået på Midtsjælland.

Det er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der skal stå for efterforskningen.

De fem formodede hjemmerøvere er alle blevet anholdt inden for ét døgn.

Den 22-årige var den første af de fem, der blev pågrebet. Klokken 04.11 mandag morgen blev han afbrudt af politiet, mens han var i færd med at begå et hjemmerøveri på Brostykkevej i Hvidovre.

En formodet medgerningsmand sprang ud ad vinduet og flygtede fra gerningsstedet. Han blev dog anholdt af politiet mandag formiddag.

Efterfølgende er yderligere de tre personer blevet anholdt og knyttet til serien af grove hjemmerøverier.