27. maj 2020
Udbyttesagen har kostet Danmark milliarder af kroner. (Arkivfoto)
Udbyttesagen har kostet Danmark milliarder af kroner. (Arkivfoto)
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Sådan blev statskassen snydt for milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Sådan blev statskassen snydt for milliarder

I Danmark udbetalte Skat over tre år milliarder af kroner til udlændinge. Også i USA er der blevet svindlet.

Danmark - 23. oktober 2019 kl. 17:04
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev kaldt danmarkshistoriens største skattetyveri, da statskassen blev drænet for 12,7 milliarder kroner i skandalen om udbytteskat.

Arbejdet med at opklare, hvorfor det daværende Skat ikke forhindrede udbyttesagen, gik igen i gang tirsdag, da kommissionen om Skat efter en måneds sommerferie genoptog sine afhøringer.

arrow Læs også: Vigtig advarsel om udbyttehul skulle behandles på minutter

Læs her, hvordan svindlen angiveligt er foregået mod Danmark:

* Et større organiseret netværk af selskaber i udlandet har tilsyneladende søgt om at få udbetalt udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.

- Selskaber i udlandet skal ikke betale skat af udbyttet af deres aktier, mens skatten for danske selskaber er på 27 procent.

* Svindlen er angiveligt sket, ved at selskaberne har søgt om at få tilbagebetalt udbytteskat, uden at de har ejet de aktier, som de vil have tilbagebetalt skat for.

* Ifølge Politikens oplysninger er de to sigtede i USA samt en tredje sigtet - briten Sanjay Shah - mistænkt for at have svindlet gennem fiktive amerikanske pensionsfonde.

* Ved at hævde, at pensionsfondene ejede aktier i danske selskaber for mange milliarder, påstod de, at pensionsfondene havde ret til at få udbytteskat retur efter aftaler om dobbeltbeskatning mellem Danmark og USA.

* Den formodede svindel fandt sted i perioden fra 2012 til 2015.

* Skattestyrelsen har anlagt 470 civilretlige sager med et samlet krav på 12,7 milliarder kroner. Retssagerne er anlagt i blandt andet USA, Storbritannien, Malaysia og Dubai.

* Derudover er der fundet en forskel i betalingen af skat og den estimerede korrekte betaling af skat i den såkaldte bankordning på 712-940 millioner kroner.

* Tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V) forventede at kunne få seks milliarder kroner retur. Det ventes at koste mindst to milliarder kroner i advokatregninger at hente pengene hjem.

Kilde: Skat, Politiken, Skattestyrelsen, Ritzau.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?