30. maj 2020
Otte personer blev dræbt i ulykken på Storebæltsbroen i begyndelsen af januar.  En 20-årig mand er idømt bødestraf for at have delt billeder af legemsdele fra de dræbte i det forulykkede tog. (Arkivfoto).
Otte personer blev dræbt i ulykken på Storebæltsbroen i begyndelsen af januar. En 20-årig mand er idømt bødestraf for at have delt billeder af legemsdele fra de dræbte i det forulykkede tog. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Det siger loven om deling af billeder af private forhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Det siger loven om deling af billeder af private forhold

Det kan udløse bøde eller fængsel i op til seks måneder, hvis man deler billeder af andres private forhold.

Danmark - 16. maj 2019 kl. 13:35
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 20-årig mand er onsdag blevet idømt ti dagbøder à 2000 kroner ved Retten i Svendborg for at videregive billeder og videoer, der blandt andet viser legemsdele fra dræbte personer i det forulykkede tog på Storebæltsbroen i januar.

arrow Læs også: Ung mand idømt bøde for deling af billeder fra togulykke

Den unge mand delte billederne med medier og andre privatpersoner.

Men ifølge straffelovens paragraf 264 d må man ikke dele billeder af en anden persons private forhold.

Læs mere om paragraffen her:

* Stk. 1: Med bøde eller fængsel indtil seks måneder straffes den, der uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden. Bestemmelsen finder også anvendelse, hvor meddelelsen eller billedet vedrører en afdød person.

* Stk. 2: Foreligger der under hensyn til oplysningernes eller videregivelsens karakter og omfang eller antallet af berørte personer særligt skærpende omstændigheder, kan straffen stige til fængsel indtil tre år.

Kilder: Retsinformation og Ekstra Bladet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?