26. september 2020
Fra venstre ses Rasmus Nordqvist, Josephine Fock og Theresa Scavenius, der alle tre er favoritter til at blive formand for Alternativet.
Fra venstre ses Rasmus Nordqvist, Josephine Fock og Theresa Scavenius, der alle tre er favoritter til at blive formand for Alternativet.
Foto: Asger Ladefoged, Thomas Lekfeldt og Andreas Merrald/Free
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: De seks kandidater til at lede Alternativet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: De seks kandidater til at lede Alternativet

Der er tre favoritter blandt de seks personer, der bejler til at tage over efter partistifter Uffe Elbæk.

Danmark - 27. januar 2020 kl. 04:30
Af Ritzau

Partistifter Uffe Elbæk træder tilbage som leder af Alternativet. Lørdag bliver det afgjort, hvem af de seks kandidater der skal lede partiet fremover.

Læs mere om dem her:

* Rasmus Nordqvist var med til at stifte partiet, er 44 år og blev genvalgt til Folketinget i juni med 1499 stemmer i Sjællands Storkreds.

* Josephine Fock var med til at stifte partiet, er 54 år og forlod Folketinget i 2018 efter et opgør med ledelsen. Hun er jurist og har en fortid i fagbevægelsen, hvor hun har forhandlet store overenskomster.

* Theresa Scavenius er 35 år og klimapolitisk forsker ved Aalborg Universitet. Hun forsøgte i 2017 at blive næstformand for De Radikale, men opnåede ikke nok stemmer. Ved folketingsvalget fik hun 1267 stemmer, men opnåede ikke valg.

* Sascha Faxe er 48 år og fik 1192 stemmer ved valget i Sjællands Storkreds, men opnåede ikke valg. Hun har tidligere været chef for politikudvikling i partiet.

* Rasmus Foged er 41 år og jurist, regionsrådsmedlem i Region Midtjylland. Han stillede op til folketingsvalget Østjylland, men opnåede ikke valg med 444 stemmer.

* Mira Issa Bloch er 49 år, socialpædagog og medlem af byrådet i Skanderborg. Hun har i fem uger været stedfortræder i Folketinget, men opnåede ikke selv valg med 1332 stemmer.

Kilder: Ritzau, KMDvalg.

Har debatten om sexisme taget overhånd?