26. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: 5,5 time i køkkenet skal sikre guld til dansk kok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: 5,5 time i køkkenet skal sikre guld til dansk kok

Den danske kok Ronni Vexøe Mortensen skal søndag med sit team lave mad i kampen om at blive verdens bedste.

Danmark - 26. september 2021 kl. 05:00
Af Ritzau

Den danske Geranium-kok og assisterende køkkenchef Ronni Vexøe Mortensen er Danmarks kandidat ved det uofficielle kokke-VM, Bocuse d'Or, som finder sted søndag og mandag.

Ronni Vexøe Mortensen skal søndag lave mad fra klokken 10.23 til klokken 15.53, før det mandag bliver afsløret, hvem der er verdens bedste kok.

arrow Læs også: FAKTA: Bocuse d'Or kårer verdens bedste kok

Med sig i køkkenet har han sin assistent Sebastian Holberg Svendsgaard, og på sidelinjen coach og tidligere Bocuse d'Or-vinder Rasmus Kofoed.

Sidstnævnte må dog ikke røre noget i køkkenet, med udelukkende guide verbalt.

Sådan forløber konkurrencen for Danmark søndag og mandag:

* Søndag klokken 10.23 begynder Ronni Vexøe Mortensen og Sebastian Holberg Svendsgaard at lave mad i køkken nummer 12 i Lyon. Forinden har de om morgenen sat deres køkken op.

* Klokken 15.18 skal de aflevere første servering. I år for første gang som take away. Hovedingrediensen er cherrytomater. Der skal laves:

- En kold forret, ren vegetarisk uden animalske proteiner, dog må der bruges æg.

- En varm hovedret, ren vegetarisk uden animalske proteiner, dog må der bruges æg og mælkeprodukter.

- En kold dessert.

* Der skal konstrueres i alt 14 helt ens kasser, der kan stables, hvori menuen serveres på både tallerkener og i skåle med låg.

* Klokken 15.53 afleveres fadserveringen. Hovedingrediensen er oksebovkile på cirka tre kilo. Det er en udskæring, vi ikke har i Danmark. Dertil skal der serveres:

- En sauce.

- Tre slags tilbehør uden animalske proteiner, æg må gerne bruges. Den ene skal laves som ragout, hvor den enkelte kandidat skal fremhæve smage og dufte fra sit hjemland.

* Mandag fra klokken 18 kåres vinderen blandt de 24 deltagende lande ved Bocuse d'Or.

Kilde: Bocuse d'Or Danmark.

arrow Dansk kok vinder sølv ved uofficielt VM
27. september 2021 kl. 19:31 Opdateret: kl. 22:15
arrow Mavefornemmelsen er god efter dansk deltagelse ved kokke-VM
27. september 2021 kl. 00:54 Opdateret: kl. 17:56
arrow FAKTA: Bocuse d'Or kårer verdens bedste kok
26. september 2021 kl. 05:00 Opdateret: kl. 05:00
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?