30. marts 2020
Chefkok Rasmus Munk fra restauranten Alchemist. Alchemist kan foruden to michelinstjerne fremvise et emblem for bæredygtighed efter michelinuddelingen mandag.
Chefkok Rasmus Munk fra restauranten Alchemist. Alchemist kan foruden to michelinstjerne fremvise et emblem for bæredygtighed efter michelinuddelingen mandag.
Foto: Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: 11 danske restauranter er bæredygtige rollemodeller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: 11 danske restauranter er bæredygtige rollemodeller

Michelin har belønnet 11 danske restauranter med emblem for bæredygtighed. Det er bedst i Norden.

Opdateret 17. februar 2020 kl. 20:18
Danmark - 17. februar 2020 kl. 20:16
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ifølge Michelinguiden er de danske restauranter bedst blandt de nordiske lande, når det gælder bæredygtighed.

11 danske restauranter - inklusiv Færøerne - har således fået tildelt den grønne femkløver, som markerer, at restauranterne har lavet særlige tiltag for at fremme bæredygtighed i deres køkkener.

arrow Læs også: Slottet holdt stjernen

Det kan for eksempel være begrænsning af madspild, prioritering af økologi eller dyrkning og brug af lokale råvarer.

Anerkendelsen uddeles som supplement til restauranter, der enten har en stjerne eller et af de andre hædersmærker, som tildeles restauranter, der endnu ikke helt er på michelinniveau.

De 11 emblemer til danske restauranter er flest i Norden, selv om den større bæredygtighedspris gik til svenske Magnus Ek fra restaurant Oaxen Krog i Stockholm.

Disse danske restauranter og kokke har fået den grønne femkløver:

* Alchemist - Rasmus Munk.

* Alouette - Nick Curtin.

* Amass - Matthew Orlando.

* Frederiksminde - Jonas Mikkelsen.

* Hærværk - Rune Lund Sørensen.

* Molskroen - Steffen Villadsen.

* Moment - Eigil Villadsen.

* Noma - René Redzepi.

* 108 - Kristian Baumann.

* Relæ - Christian Puglis.

* Koks - Poul Andrias Ziska.

Kilde: Michelinguiden.

arrow Frederiksminde fastholder Michelin-stjerne
18. februar 2020 kl. 04:49 Opdateret: kl. 11:42
arrow Restaurant Jordnær opgraderer fra én michelinstjerne til to
18. februar 2020 kl. 04:28 Opdateret: kl. 06:31
arrow Madredaktør efter michelinuddeling: Alchemist overraskede
17. februar 2020 kl. 20:24 Opdateret: kl. 20:26