22. oktober 2020
Mette Frederiksen, Henrik Sass Larsen og Nicolai Wammen ankommer til lokalerne på Christiansborg hvor de første regeringsforhandlinger to dage efter valget.
Mette Frederiksen, Henrik Sass Larsen og Nicolai Wammen ankommer til lokalerne på Christiansborg hvor de første regeringsforhandlinger to dage efter valget.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Engell om sygemeldt Sass: Stort tab for Mette F.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Engell om sygemeldt Sass: Stort tab for Mette F.

Henrik Sass Larsens sygemelding kommer på det værst tænkelige tidspunkt for S-formanden, vurderer kommentator.

Danmark - 10. juni 2019 kl. 12:57
Af Ritzau

I fire år har Socialdemokratiet forberedt sig på at overtage regeringsmagten.

Derfor kan det næsten ikke være mere uheldigt, at partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har sygemeldt sig og desuden meddelt formand Mette Frederiksen (S), at han ikke vil være tilgængelig som minister i en ny regering.

arrow Læs også: S-suppleant i kulissen: Selvfølgelig er jeg klar

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Det er et meget stort tab for Mette Frederiksen på et helt afgørende tidspunkt. Et eller andet sted tror jeg, at Mette Frederiksen godt har kunnet se det komme, siger han.

Henrik Sass Larsen har som en del af Socialdemokratiets ledelse været helt tæt på Mette Frederiksen. Han deltog også i de første møder med Folketingets partier fredag, men var ikke med under søndagens forhandlinger.

- Socialdemokratiet har jo håbet på, at han kunne stå det igennem. Nu står Mette Frederiksen i en situation, hvor hun ret hurtigt skal finde en ny nummer to ved forhandlingsbordet.

For Mette Frederiksen handler det nu om, at hun hurtigt får sendt et signal om, hvem der tager over for gruppeformanden under forhandlingerne, som inden længe går ind i en hård og afgørende fase.

- Hun bliver jo nødt til at have en, som kan holde kontakten til ordførerne, og som kan komme ned i detaljen på en række områder. En der kan det hele, siger Hans Engell, som peger på Nicolai Wammen eller Dan Jørgensen som det mest naturlige bud.

Henrik Sass Larsen har formentlig været tiltænkt den helt centrale plads som finansminister i en ny S-ledet regering.

- Posten som finansminister er ligeså hård som at være statsminister. Det kræver, at du kan sidde ved et forhandlingsbord tre dage i træk, og de kræfter har han ikke, siger Hans Engell.

Også da tidligere formand for Socialdemokratiet Helle Thorning-Schmidt skulle danne regering efter valget i 2011, stod Henrik Sass Larsen til at blive minister.

Men Thorning-Schmidt besluttede, at han ikke skulle have en ministerpost, efter at Politiets Efterretningstjeneste, PET, havde oplyst Justitsministeriet om, at Henrik Sass Larsen havde udvekslet sms'er med en person i rockermiljøet.

arrow Medier om Sass-kritik: Vi har bare passet vores arbejde
10. juni 2019 kl. 15:11 Opdateret: kl. 15:12
arrow S-kredsformand: Mediernes dækning var hård for Sass Larsen
10. juni 2019 kl. 13:00 Opdateret: kl. 13:02
arrow Borgmester begræder Sass Larsen-farvel
10. juni 2019 kl. 12:41 Opdateret: kl. 12:41
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?