16. oktober 2021
Mandag er første dag i en ankesag ved Østre Landsret, hvor en mand er tiltalt for at dræbe de to mødre til sine børn med adskillige knivstik. (Arkivfoto).
Mandag er første dag i en ankesag ved Østre Landsret, hvor en mand er tiltalt for at dræbe de to mødre til sine børn med adskillige knivstik. (Arkivfoto).
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbelt kvinde-drab: Drabsdømt bryder sammen i landsret under bevisførelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbelt kvinde-drab: Drabsdømt bryder sammen i landsret under bevisførelse

Mandag starter en ankesag, hvor en mand er tiltalt for to drab. Anklageren kræver fængsel på livstid.

Opdateret 21. juni 2021 kl. 14:11
Danmark - 21. juni 2021 kl. 13:09
Af Ritzau

Det er en regnvåd morgen, da Østre Landsret mandag indleder ankesagen mod en 41-årig mand, som i december blev dømt for to drab.

Den dømte, Martin Christensen Degn, blev ved Retten i Næstved idømt 16 års fængsel for drabene på sin kæreste og ekskæreste. Han havde børn med begge kvinder.

arrow Læs også: Livstidsstraf for dobbeltmord

Efter begge drab ringede Martin Christensen Degn til alarmcentralen. Her erkendte han at have slået dem begge ihjel.

Hans første opkald til politiet bliver afspillet i landsretten mandag formiddag. Her bryder Martin Christensen Degn sammen flere gange, da han lytter til den lange optagelse.

Anklagemyndigheden var ikke tilfreds med byrettens dom, og har anket dommen til landsretten med krav om at få manden idømt fængsel på livstid.

Normalt vil en dom for to drab udløse en livstidsdom. Men dommer Line Bjørklund og hendes to domsmænd ved Retten i Næstved mente i december, at der var formildende omstændigheder omkring drabet på hans kæreste.

De lagde blandt andet vægt på, at forholdet imellem den 41-årige mand og hans kæreste var præget af jalousi i længere tid.

Mandag eftermiddag bliver der afspillet en over halv time lang lydoptagelse, hvor hans kæreste stiller ham en række spørgsmål omkring hans forhold til ekskæresten.

Han kalder kæresten "sin største kærlighed" i den lange samtale.

- Mig? udbryder hun. Det er tydeligt på optagelsen, at hun ikke tror på ham.

Den 41-årige modtog dommen i byretten, men da anklageren ankede, valgte han at gøre det samme. Han og hans forsvarer vil have en mildere straf.

Den tiltalte kan ikke huske, hvad der skete den tidlige novembermorgen i 2019, hvor han er dømt for at dræbe sin kæreste og ekskæreste. Men han erkender, at han må have forvoldt deres død.

Ifølge anklagemyndigheden har han dræbt sin 31-årige kæreste Line Messerschmidt, som er søster til politikeren Morten Messerschmidt (DF), med 28 knivstik, hvor de 18 var dybe stik. Det skete, mens parrets børn sov på første sal i huset.

Bagefter skal han have kørt videre til sin 35-årige ekskæreste Jeanette Rømer Hansens hus og dræbt hende med 19 knivstik. De to havde en datter, der blev tvangsfjernet ved fødslen.

Han har forklaret i byretten, at han ikke kan huske noget i perioden omkring drabene

Der ventes dom senere på ugen.

arrow Drabsdømt blev forhørt af sin kæreste inden knivdrab
22. juni 2021 kl. 15:09 Opdateret: kl. 15:10
arrow Anklager kræver livstid til far for drab på sine børns mødre
21. juni 2021 kl. 05:30 Opdateret: kl. 13:58
arrow Dobbeltdrab på kvinder for landsretten: Anklager kræver livstid
19. juni 2021 kl. 12:19 Opdateret: kl. 12:21
Rejser du til udlandet i år?