11. august 2020
Den amerikanske sangerinde Brenda Lee optræder i 1965 sammen med Bent Fabricius-Bjerre i tv-udsendelsen "Pladeparade". Hun fylder 75 år 11. december. Han blev 95 år 7. december.
Den amerikanske sangerinde Brenda Lee optræder i 1965 sammen med Bent Fabricius-Bjerre i tv-udsendelsen "Pladeparade". Hun fylder 75 år 11. december. Han blev 95 år 7. december.
Foto: Olaf Kjelstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den lille kvinde med den store stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den lille kvinde med den store stemme

Brenda Lee er kendt for "I'm Sorry". Kun få har lavet så mange hits som hende. Fra hun var otte, forsørgede hun sin familie. Den 11. december fylder hun 75 år.

Opdateret 11. december 2019 kl. 07:02
Danmark - 11. december 2019 kl. 07:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brenda Lee var en af de første kvinder, der slog igennem som pop- og rocksangerinde.

Hun har optrådt på store scener verden over med Elvis, Little Richard, Buddy Holly og Fats Domino. Herhjemme med Bent Fabricius-Bjerre i 1965.

På det tidspunkt var hun et af de største kvindelige idoler i Storbritannien. Fanklubber skød op overalt, store musikblade tildelte hende priser som bedste sangerinde, og som en af få fik hun lov til at optræde for dronning Elizabeth.

Brenda Lee, som fylder 75 år den 11. december, er født og opvokset i en fattig familie i Georgia, USA. Hendes far døde, da hun var otte år, og det blev begyndelsen på karrieren.

Hun tjente til familiens overlevelse ved at optræde ved talentshows i området omkring Atlanta.

Snart løb rygtet om skolepigen med den store stemme, der i en alder af bare 12 år fik en pladekontrakt.

Hendes første hit var "Dynamite", der gav hende kælenavnet Little Miss Dynamite. Little henviste til hendes manglende højde. Brenda Lee måler kun 145 cm.

Siden fulgte hits som "I'm Sorry" fra 1960 og ikke mindst juleklassikeren "Rockin' Around The Christmas Tree".

Senere i karrieren satsede Brenda Lee på countrymusikken, som gav hende succes med Kris Kristoffersons komposition "Nobody Wins", ligesom hun lancerede "Always On My Mind", som Elvis Presley senere tog op.

Brenda Lee blev i en ung alder gift med entreprenør Ronnie Shacklett, som hun har fejret guldbryllup med.

De bor i Nashville i Tennessee, hvor de har indrettet en del af hjemmet til et museum, der skildrer de største begivenheder i Brenda Lees liv.

Blandt andet kan de besøgende se et billede af hende, da hun som 12-årig dansede med Elvis Presley. Den halskæde, som han forærede hende, hænger ved siden af.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?