18. januar 2021
Trump valgte i en række opslag på Twitter at aflyse sit danmarksbesøg på grund af statsminister Mette Frederiksens blanke afvisning af et muligt salg af Grønland til USA. (Arkivfoto)
Trump valgte i en række opslag på Twitter at aflyse sit danmarksbesøg på grund af statsminister Mette Frederiksens blanke afvisning af et muligt salg af Grønland til USA. (Arkivfoto)
Foto: Kevin Lamarque/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demokrater tager sig til hovedet: Trumps aflysning er absurd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demokrater tager sig til hovedet: Trumps aflysning er absurd

Demokratiske politikere og præsidentkandidater kritiserer, at Donald Trump har aflyst besøg i Danmark.

Danmark - 21. august 2019 kl. 04:53
Af Ritzau

Det flyder over med hjemlig kritik af USA's præsident, Donald Trump, efter at han natten til onsdag dansk tid valgte at aflyse et planlagt besøg i Danmark fra 2. til 3. september.

- Præsidenten har nu formået at støde Danmark fra sig. Den havde jeg ikke set komme, skriver demokraten Amy Klobuchar, præsidentkandidat og senator fra Minnesota, i et opslag på Twitter.

Trump valgte i en række opslag på Twitter at aflyse sit danmarksbesøg på grund af statsminister Mette Frederiksens (S) blanke afvisning af et muligt salg af Grønland til USA.

Ifølge statsministeren var præsidentens strategiske interesse i Grønland en "absurd idé".

Nogenlunde samme sprogbrug bruger en anden demokratisk præsidentkandidat, senator fra delstaten New Jersey Cory Booker, om Trumps aflysning.

- Det er fuldstændig absurd. Sådan behandler man ikke en allieret, siger Booker natten til onsdag i et tv-interview med CNN.

- Det får ikke vores nation til at tage sig godt ud internationalt, tilføjer han.

Han kalder præsidentens beslutning "en afledningsmanøvre", der skal fjerne opmærksomheden fra Trumps dårlige beslutninger.

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford deler også sine frustrationer i et opslag på Twitter:

- Han bad dronningen om en invitation. Hun inviterede ham, han accepterede. De har forventet hans ankomst i ugevis. Danskerne og grønlænderne afviser hans prestigeprojekt, og han affejer hele kongeriget.

- Han er et barn, konkluderer Gifford.

Jim McGovern, der er demokrat og formand for en komité i Repræsentanternes Hus, er forbavset over aflysningen fra Trump, der ifølge McGovern "ruller den røde løber ud for Nordkorea" og Putin.

- Men han aflyser et besøg til Danmark fordi.. de ikke vil sælge os Grønland? Det er svært at overdrive, hvor langt under hans embede det her er, skriver han i et tweet.

Også fra republikansk side er der kritik af præsidentens afbud.

- Danmark er en af vores mest loyale allierede, og jeg opfordrer præsidenten til at benytte enhver mulighed for at styrke vores forhold, skriver Paul Mitchell, republikansk medlem af Repræsentanternes Hus, på Twitter.

Det var den amerikanske avis The Wall Street Journal, som torsdag kunne fortælle, at Donald Trump i flere omgange har bedt sine rådgivere om muligheden for at købe øen.

Historien blev indledningsvist taget med et gran salt, men søndag bekræftede præsidenten, at han skam mente det alvorligt - omend det ikke stod "øverst på dagsordenen".

arrow Læs også: Trump vil dreje ordkrig med Danmark over mod kroner og ører
arrow Danmark holder døren åben for et nyt Trump-besøg
22. august 2019 kl. 10:03 Opdateret: kl. 10:04
arrow Professor: Pompeo og Kofod forsøger at klinke skårene
22. august 2019 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:42
arrow USA's udenrigsminister: Vores alliance med Danmark er stærk
22. august 2019 kl. 01:10 Opdateret: kl. 01:12
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?