4. april 2020
Den tidligere målmand Ole Qvist fylder tirsdag den 25. februar 70 år.
Hans feberredning i EM-sejren over Belgien i 1984 er af flere blevet kaldt for udslagsgivende for den udvikling, som det danske fodboldlandshold efterfølgende undergik. (Arkivfoto)
Den tidligere målmand Ole Qvist fylder tirsdag den 25. februar 70 år. Hans feberredning i EM-sejren over Belgien i 1984 er af flere blevet kaldt for udslagsgivende for den udvikling, som det danske fodboldlandshold efterfølgende undergik. (Arkivfoto)
Foto: Mini Wolff/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk EM-helt sendte Danmark på vinderkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk EM-helt sendte Danmark på vinderkurs

Ole Qvist, som tirsdag 25. februar runder 70 år, fik sent debut på landsholdet, men blev EM-helt i 1984 med en feberredning, der sendte Danmark i semifinalen.

Danmark - 25. februar 2020 kl. 07:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bagud 1-2 mod Belgien så det sort ud for det danske fodboldlandshold under EM i 1984.

Men en fantastisk redning af et lige så fantastisk forsøg fra belgiske Erwin Vandenbergh holdt Danmark inde i kampen, som danskerne vandt 3-2 og dermed spillede sig i semifinalen.

Manden bag redningen var Ole Qvist, der tirsdag den 25. februar fylder 70 år.

Og den legendariske målmands præstation den junidag i 1984 er af flere blevet kaldt for udslagsgivende for den udvikling, som landsholdet efterfølgende undergik.

Ole Qvist var 29 år, da han i 1979 debuterede på A-landsholdet.

KB-målmanden konkurrerede i de følgende fem år med Ole Kjær og Troels Rasmussen. Og kort før EM i Frankrig i 1984 blev Qvist gjort til førstemålmand af den daværende landstræner, Sepp Piontek.

Qvist vogtede også målet, da det danske fodboldlandshold spillede sin måske bedste kamp i historien i det legendariske opgør grundlovsdag i 1985, hvor Danmark tæmmede den store bjørn fra Sovjet og vandt 4-2 i Idrætsparken.

Men Ole Qvist var degraderet til andetvalg ved VM i Mexico i 1986, og samme år spillede han sin sidste landskamp. I alt blev det til 39 af slagsen.

I den hjemlige liga var Ole Qvist en tro KB-mand, som spillede over 500 kampe for klubben. Han var blandt andet med til at vinde DM-guld i 1980, men tog også flere ture ned i den næstbedste række.

Målmanden arbejdede sideløbende med fodboldkarrieren som motorcykelbetjent og senere køreprøvesagkyndig. Og efter karrierestoppet stod han i en periode i spidsen for målmandstræningen i FC København.

Ole Qvist er far til den 33-årige angriber Lasse Qvist, der i en årrække repræsenterede det danske ungdomslandshold og blandt andet spillede for FCK.

Selv er Ole Qvist søn af den kendte vittighedstegner Hans Qvist, der døde i 1983.