15. december 2018
Torsdag er en god dag for skatteminister Karsten Lauritzen (V). Han har nemlig som den første skatteminister i verden indgået en aftale med udlejningsportalen Airbnb om indberetning til skattevæsnet.
Torsdag er en god dag for skatteminister Karsten Lauritzen (V). Han har nemlig som den første skatteminister i verden indgået en aftale med udlejningsportalen Airbnb om indberetning til skattevæsnet.
Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Airbnb går med til at indberette lejeindtægter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Airbnb går med til at indberette lejeindtægter

Danmark er givetvis det første land i verden, der får en aftale med udlejningsportalen, oplyser ministerium.

Danmark - 17. maj 2018 kl. 09:25
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De danske skattemyndigheder og udlejningsportalen Airbnb har indgået en aftale, der skal sikre, at Airbnb-brugeres lejeindtægter automatisk indberettes.

Aftalen kommer, efter at et politisk flertal tirsdag blev enige om et loft over, hvor mange dage man må udleje sin private bolig, og hvor mange penge man må tjene, før det skal indberettes til skattevæsnet.

arrow Læs også: Airbnb åbner for aftale om indberetning til skattevæsenet

Ifølge Skatteministeriet er Danmark "givetvis" det første land i verden, hvor Airbnb indgår en aftale om at indberette brugernes lejeindtægter. Det er afgørende for at sikre, at alle betaler den korrekte skat.

- Jeg er ikke altid en glad skatteminister. Men i dag er jeg, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

- På den måde får vi deleøkonomien til at vokse og samtidig sikret, at der betales skat, siger han.

Airbnb's repræsentant, direktør for Public Policy i Europa, Mellemøsten og Afrika Patrick Robinson forklarer, at Danmark er et godt sted for selskabet at starte.

- Danmark er godt sted at prøve dette. Danmark har et stærkt velfærdssamfund, og danskerne er åbne for nye ting, og vi ved, hvor innovative de er, siger han.

- 90 procent af vores værter vil gerne betale skat, men det skal være let og strømlinet, og det vil denne løsning være, siger repræsentanten.

Fremover vil danske boligejere maksimalt kunne tjene 28.000 kroner skattefrit om året på at udleje deres bolig i kort tid. Indtægter, der ligger over det, skal indberettes.

Det vil særligt ramme udlejerne af de dyreste boliger. Hidtil har man nemlig kunnet tjene et beløb svarende til 1,33 procent af ejendomsværdien, før man skulle betale skat.

Man må som hovedregel udleje sin bolig 70 dage om året.

Forståelsesaftalen mellem de danske skattemyndigheder og Airbnb betyder konkret, at der udvikles en digital løsning, der kan integreres i Airbnb's platforme.

På den måde skal alle lejeindtægter automatisk sendes digitalt til skattevæsenet med henblik på at sikre korrekt skattebetaling.

arrow Ny aftale skal bremse skattefri Airbnb-udlejning
15. maj 2018 kl. 15:33 Opdateret: kl. 15:34
arrow Airbnb's vækst kan ikke ses i dansk regnskab
15. maj 2018 kl. 09:50 Opdateret: kl. 09:52