10. august 2020
I et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg er syv ukrainere blevet varetægtsfængslet for dokumentfalsk eller medvirken til det. Ifølge sigtelsen forsøgte de at komme ind i Danmark ved hjælp af falske arbejdskontrakter. De nægter sig skyldige. (Arkivfoto).
I et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg er syv ukrainere blevet varetægtsfængslet for dokumentfalsk eller medvirken til det. Ifølge sigtelsen forsøgte de at komme ind i Danmark ved hjælp af falske arbejdskontrakter. De nægter sig skyldige. (Arkivfoto).
Foto: Domstolsstyrelsen/Free
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 14 udlændinge afsløret med falske arbejdskontrakter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14 udlændinge afsløret med falske arbejdskontrakter

Bulgarere og ukrainere sigtes for dokumentfalsk, fordi de kom med falske papirer til den sønderjyske grænse.

Danmark - 13. juli 2020 kl. 11:50
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere ukrainere og bulgarere er i den seneste tid blevet stoppet ved den sønderjyske grænse, fordi de ville rejse ind i Danmark med falske arbejdskontrakter.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi mandag. Senest blev syv mænd fra Ukraine standset søndag, da de kom kørende i en minibus. I alt er der tale om 14 personer.

- Det er noget helt nyt, at vi ser sådan et boom af falske arbejdskontrakter, siger vicepolitiinspektør Allan Dalager fra Udlændingekontrolafdeling Vest i en pressemeddelelse.

På grund af epidemien kan de pågældende kun få lovlig adgang til dansk jord, hvis de har en gyldig arbejdskontrakt eller kan fremlægge bevis på flere overnatninger.

Men betjentene på grænsen melder altså, at de rejsende har fremvist falske kontrakter. Derfor er samtlige blevet sigtet for dokumentfalsk.

I et retsmøde søndag forklarede fem bulgarere, at de ikke vidste, at kontrakterne var falske. En mellemmand havde lovet dem arbejde i Danmark, oplyser politiet om deres forklaringer.

Med sig havde bulgarerne falske kontrakter med et pizzeria. Om samme arbejdsgiver også optræder i de øvrige sager, ønsker vicepolitiinspektør Allan Dalager ikke at svare på. Det skyldes hensynet til efterforskningen, forklarer han.

I alt er syv bulgarske statsborgere i de seneste dage blevet varetægtsfængslet, og mandag blev også de syv ukrainere sendt bag tremmer.

Fem af dem er sigtet for dokumentfalsk, mens de to sidste er sigtet for medvirken. I et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg besluttede dommeren, at de alle skal sidde varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

De nægter sig alle skyldige, men kærede ikke afgørelsen til Vestre Landsret, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?