15. december 2018
Majeda, yderst til højre, er fra Syrien og har boet i Allerød i halvandet år. Hun benytter Integrationshusets tilbud både tirsdag og torsdag. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Majeda, yderst til højre, er fra Syrien og har boet i Allerød i halvandet år. Hun benytter Integrationshusets tilbud både tirsdag og torsdag. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Stort rykind i Integrationshuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Stort rykind i Integrationshuset
Allerød - 21. februar 2018 kl. 05:54
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er en duft af Mellemøsten allerede ude i gangen på vej ind i det store lokale i Integrationshuset. Det er brugerne af huset, folkene udefra, der selv har stået for maden på et overdådigt velforsynet bord.

Der er tale om åbent hus i Integrationshuset, og der er fyldt godt op i lokalerne - med både flygtninge og etnisk danske borgere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det her hedder Marok, og det er med dadler, forklarer tolken, og så bliver der ellers taget fra af såvel brugere som ansatte og frivillige i Integrationshuset på Kollerødvej, der har flere år på bagen, men kun det allersidste år med Hassan Chassebi som daglig leder.

- Men jeg har arbejdet her i to år, fortæller Hassan, der oprindelig er fra Iran, men taler dansk uden accent.

Der kniber der lidt mere for de borgere udefra, som bruger og har rigtig god brug for Integrationshuset. Her er tolk endnu nødvendig.

Majeda med syrisk baggrund er kommet i huset i halvandet år og er glad for det.

- Jeg er her både tirsdag og torsdag. Så snakker vi sammen og jeg får hjælp til at skrive ansøgninger om job, fortæller hun - indimellem en godbid fra frokostbordet med både forretter, hovedretter og desserter.

- Vi har åbent tirsdag og torsdag fra kl. 9-16, de andre dage går borgerne på sprogskole. Her i Integrationshuset handler det om netværk og at søge job og den slags, fortæller Ida Thomsen, der er frivillig-koordinator i Integrationshuset, der har omkring 10 ansatte samt en håndfuld frivillige, der også er mødt op til dette velbesøgte arrangement.

Det var brugerne, altså borgerne i Integrationshuset, der har lavet maden, og det er der en særlig grund til.

- Vi arbejder med en såkaldt Allerød Uddannelse, som er et integrationsprojekt i tre faser. Vi er tæt på at afslutte første fase, og det er her, at maden kommer ind i billedet. Ved at lave mad for andre præsenterer man sig selv: hvem er man, hvor kommer man fra, hvor er man på vej hen og hvilke ønsker har man til fremtiden?, fortæller Hssan Chassabi.

I Integrationshuset handler det dog ikke alene om netværk og at skrive jobansøgninger. Ida Thomsen hjælper f. eks, borgerne med at finde kontaktfamilier eller kontaktpersoner og hjælpe dem ideér til fritiden, eksempelvis ved at henvise til foreningslivet. Dertil kommer aktivitetsgrupper omkring møbel- og tøjindsamling, cykelværksted og internetcafé.

Der er omkring 160 borgere tilknyttet Integrationshuset, flest fra Syrien, lidt færre fra Eritrea, mens Iran og Afghanistan er endnu mindre repræsenteret.

- Nogle kommer tit, andre lidt mindre, men der møder vel 25-30 borgere op hver gang, vi holder åbent, fortæller Hassan Chassebi.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk