21. maj 2019
Det er krydsningen her ved Frederiksborgvej, Enghavevej og Rønnealle, der i løbet af sommeren bliver gjort mere trafiksikker for de mange skolebørn, der hver dag kører den vej til og fra skole. Foto: Rahime Turan
Det er krydsningen her ved Frederiksborgvej, Enghavevej og Rønnealle, der i løbet af sommeren bliver gjort mere trafiksikker for de mange skolebørn, der hver dag kører den vej til og fra skole. Foto: Rahime Turan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udskældt skolevej sikres denne sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udskældt skolevej sikres denne sommer
Allerød - 06. juli 2018 kl. 13:02
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter et længere tilløb er Allerød Kommune nu gået i gang med at forbedre trafiksikkerheden, så det bliver mere trygt for skoleelever at passere vejen i krydset ved Frederiksborgvej, Rønnealle og Enghavevej.

arrow Læs også: Farlig overgang skal undersøges straks

En del af trafiksikringen består i at lave en midterhelle på Frederiksborgvej på begge sider af krydsningen med Rønnealle/Enghavevej, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De to heller midt på vejen skal give de bløde trafikanter mulighed for at vente midt på vejen. Og derudover bliver sikkerheden forbedret ved hjælp af pudebump på begge sider af krydsningen, ligesom 40 kilometer-zonen udvides til også at omfatte krydset.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu går i gang med det her arbejde, da alle børn skal føle sig sikre på den vej, de tager til skole. Denne her samlede pakke af tiltag, er jeg sikker på, vil forbedre sikkerheden særligt for skolebørn, der cykler til Lillevang Skole, siger Miki Dam Larsen (S), formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

Udover det nævnte bliver der på Enghavevej og på Rønnealle (fra Frederiksborgvej til Kirkevænget) etableret en »2 minus 12-vej, som betyder, at vejen visuelt kun har ét kørespor. Sporet bruges af bilister i begge retninger og har brudte kantlinjer i begge sider af vejen.

Kantbanerne bruges af cyklisterne samt som et vigeareal for bilerne, når to modkørende mødes på vejen. Den typer af vej viser erfaringsmæssigt at skabe en bedre sikkerhed for cyklister, oplyser Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

arrow Johanne blev kørt ned på vej til skole
05. juli 2018 kl. 04:59 Opdateret: kl. 23:50

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede