27. maj 2020
Borgerne kan lægge varer i de særlige indkøbsvogne, og skoleleverne fra Blovstrød Skole supllerer med tegninger og hilsner og hjælper med at pakke gaverne.
gallery icon

Se billedserie

Borgerne kan lægge varer i de særlige indkøbsvogne, og skoleleverne fra Blovstrød Skole supllerer med tegninger og hilsner og hjælper med at pakke gaverne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsendte soldater får gaver, hilsner og tegninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsendte soldater får gaver, hilsner og tegninger
Allerød - 15. oktober 2019 kl. 06:37
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I uge 43, som starter mandag den 21. oktober, går Allerød Kommune sammen med Den Kongelige Livgarde i Høvelte og igangsætter en kampagne, som har til formål at give udsendte soldater en lille hilsen hjemmefra.

I løbet af ugen kan alle handlende putte varer eller små gaver, som de køber hos kommunens dagligvarebutikker i en særskilt indkøbsvogn. De små gaver, som bliver indsamlet, samles og pakkes for at blive sendt til de soldater, der lige nu er udsendt i Irak.

- Jeg håber, at mange har lyst til at bidrage til, at vi som garnisonskommune markerer og værdsætter soldaternes indsats. Formålet med kampagnen er at give de udsendte soldater, der er så langt fra vante omgivelser, en lille pause fra det hele med en lille tanke hjemmefra - og det kan gøre forskellen på en særlig udfordret dag, siger borgmester Karsten Längerich i en pressemeddelse.

3. klasserne på Blovstrød Skole er lige nu i fuld sving med at lave tegninger og hilsner, der kommer med i pakkerne til soldaterne. Efter kampagnen har 7. klasserne sagt ja til at pakke alle varerne sammen med Den Kongelige Livgarde.

Savner familien
Oberst Mads Rahbek, chef for Den Kongelige Livgarde, har netop besøgt soldaterne i Irak:

- Soldaterne har nu været i Irak siden august, og de har fået en god rutine i jobbet. De udfører et godt og solidt stykke arbejde med at træne de irakiske styrker, siger oberst Mads Rahbek og fortsætter:

- Men de savner også deres familier, og det er vores håb, at borgerne i Allerød Kommune vil tænke på soldaterne, når de handler og købe lidt godter til dem. Sammen med brevene fra eleverne fra Blovstrød Skole kan det betyde et lille men godt afbræk i tjenesten dernede, siger obersten.

Der bliver skiltet særligt i de butikker, som er med i kampagnen »Tanker fra Danmark«.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?