20. september 2020
Ifølge udkast til afgørelser vil Allerød Kommune give tilladelse til, at Pankas bygger en asfaltfabrik på erhvervsområdet ved Farremosen. Foto: Allan Nørregaard
Ifølge udkast til afgørelser vil Allerød Kommune give tilladelse til, at Pankas bygger en asfaltfabrik på erhvervsområdet ved Farremosen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udkast blåstempler asfalt-fabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udkast blåstempler asfalt-fabrik
Allerød - 29. november 2018 kl. 21:21
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pankas får i et udkast til afgørelser ja til at etablere en asfaltfabrik i Farremosen. Den endelige beslutning forventes i februar.

arrow Læs også: Læs brevet her: 375 husstande protesterer imod støj, møg og røg

Der er ikke nogen miljømæssige påvirkninger, der taler imod at give asfaltproducenten Pankas lov til at etablere en fabrik på erhvervsområdet ved Farremosen. Det fremgår af et udkast til afgørelser om Pankas' etablering i området, som Allerød Kommune har offentliggjort på sin hjemmeside.

I forhold til VVM-screeningen angiver kommunen i sit udkast, at asfalt-anlægget ikke forventes at påvirke miljøet væsentligt, og at anlægget dermed ikke er omfattet af krav om udarbejdelse af en miljøkonsekvensvurdering.

Det er ellers en af de ting, som den kritiske borgergruppe »En grøn kommune gør i sort« har ønsket.

»Afgørelsen hviler på de oplysninger og den dokumentation, som bygherre har indsendt i forbindelse med ansøgningen«, skriver Allerød Kommune i sit udkast til afgørelse.

Samtidig meddeler kommunen, at der gives byggetilladelse til byggeriet af et asfaltanlæg, en oplagshal, en kontorbygning samt en støjvold på sit areal. Det fremgår af udkastet til afgørelsen om Pankas' ansøgning om byggetilladelse.

Oplagshallen angives at være 1180 kvadratmeter, mens kontorbygning skal være 480 kvadratmeter.

Allerød Kommune angiver i en pressemeddelelse, at alle udkast til afgørelser er kvalitetssikret eksternt hos Cowi og Niras.

Kommunen skriver endvidere:
»Ud fra et ønske om offentlighed og åbenhed har Allerød Kommune valgt at offentliggøre udkast til afgørelserne, samt de mange hundrede dokumenter og tilhørende bilag, som myndighedsbehandlingen bygger på, på kommunens hjemmeside«.

Udkastene er ligeledes sendt i partshøring hos alle, der er part i sagen. Partshøringen løber frem til den 19. december, hvorefter kommunen myndighedsbehandler de indkomne høringssvar ud fra lovgivningen og plangrundlaget. Eventuelle kommentarer til de faktiske omstændigheder og eksterne faglige vurderinger, der fremgår af kommunens udkast til afgørelser, kan sendes til naturogmiljoe@alleroed.dk

De endelige afgørelser ventes at være klar til februar.

arrow Nu får asfaltværk byggetilladelse
21. februar 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 16:07
arrow Minister skal se Allerød i øjnene
20. februar 2019 kl. 05:31 Opdateret: kl. 15:33
arrow Pinligt indlæg fra Martin Wolffbrandt
25. januar 2019 kl. 14:05 Opdateret: kl. 14:05
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?