13. august 2020
Til efteråret bliver Farremosen lavet om til en såkaldt to minus et-vej for at bedre trafiksikkerheden. Foto: Allan Nørregaard
Til efteråret bliver Farremosen lavet om til en såkaldt to minus et-vej for at bedre trafiksikkerheden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To minus et-vej på Farremosen til efteråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To minus et-vej på Farremosen til efteråret
Allerød - 27. marts 2020 kl. 06:05
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nogle af de penge, som Allerød Kommune har sat af til nye cykelstier i 2020, skal bruges til at lave en to minus et-vej på Farremosen.

Det betyder, at vejen på hele strækningen bliver indsnævret til et kørespor for biler og får cykelbaner i begge sider af vejen.

I forslaget til vejløsningen, som ViaTrafik har lavet, bliver hastigheden desuden sat ned til 60 kilometer i timen på hele strækningen. Bortset fra i svinget, hvor skilte kommer til at angive, at man kun må køre 50 kilometer i timen. I svinget er der begrænset oversigt, og derfor bliver der desuden lavet to bump. Oven i det skal beplantningen på stedet beskæres.

Der er ingen vejbelysning på strækningen, og derfor skal der langs med hele Farremosen laves solcellebaserede ledelys i kantbanen. Ved de to bump bliver der lavet ekstra ledelys, så bumpene er til at se, når man kommer kørende.

Selvom formaliteterne er i orden, må anlægsarbejdet vente lidt med at gå i gang. Den nye udformning af vejen bliver først etableret til efteråret, fordi et større gravearbejde netop nu er i gang på Farremosen.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?