15. juli 2020
Skoven kan have en gavnlig effekt på hjernen. Den sammenhæng undersøger Allerød Bibliotek, når det efter sommerferien sætter gang i anden omgang af »Hold hjernen frisk«. Billedet er fra Tokkekøb Hegn. Foto: Lars Skov
Skoven kan have en gavnlig effekt på hjernen. Den sammenhæng undersøger Allerød Bibliotek, når det efter sommerferien sætter gang i anden omgang af »Hold hjernen frisk«. Billedet er fra Tokkekøb Hegn. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succestræning for hjernen fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succestræning for hjernen fortsætter
Allerød - 08. juni 2018 kl. 05:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som deltager i det nationale pilotprojekt »Hold Hjernen Frisk« har Allerød Bibliotek udviklet to nye aktivitetsforløb baseret på ny viden om krop og hjerne. Forskning viser nemlig, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er afgørende for at holde os selv og vores hjerner friske.

arrow Læs også: Spis din hjerne sund

Unik mulighed
De to nye hold, »Tænkepauser« og »Japansk skovbadning og Murakami« bygger videre på succesen fra sidste efterår, hvor 30 deltagere holdt hjernen frisk ved at trave i skoven, rulle på gulvet og læse historier.

- Ved at deltage i pilotprojektet har vi fået en unik mulighed for at undersøge effekten af at kombinere fordybelsen i litteraturen, som vi kender den fra vores traditionelle læsekredse, med den fysiske udfoldelse. Det er vores klare ønske, at vi gennem dette projekt kan bidrage til udviklingen af redskaber til at holde hjernen frisk længere, så flere seniorer kan leve et langt og aktivt liv, siger Anne Thunbo og Lise Falck Hansen, der står bag udviklingen af de mange forløb på Allerød Bibliotek.

Forløbene begynder henholdsvis den 20. og den 21. august, og tilmeldingen begynder på tirsdag den 12. juni.

Læs mere om de to forløb i Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Hold din hjerne frisk
26. august 2018 kl. 10:50 Opdateret: kl. 10:50
arrow Træn din hjerne frisk
07. august 2018 kl. 15:03 Opdateret: kl. 15:03
arrow Seniorer får hjælp til at holde hjernen frisk
07. august 2018 kl. 07:31 Opdateret: kl. 22:39
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?