15. maj 2021
Borgerne i Allerød er flittige til at lade sig teste på teststeder i kommunen. Samtidig skrider det fremad med vaccinationerne. Foto: Jens Wollesen
Borgerne i Allerød er flittige til at lade sig teste på teststeder i kommunen. Samtidig skrider det fremad med vaccinationerne. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stabile smittetal sikrer genåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stabile smittetal sikrer genåbning
Allerød - 13. april 2021 kl. 22:04
Af Anne-Mette Rasmussen

Da de nyeste tal for smittespredning blev offentliggjort tirsdag klokken 14, havde der indenfor den seneste uge været 21 nye smittetilfælde i Allerød Kommune. Det svarer til 82,1 smittede per 100.000 indbyggere. Dermed ligger Allerød i den lavere ende af smitteskalaen i Hovedstadsområdet.

I perioden fra den 10. marts og frem til og med den 9. april har kommunen i gennemsnit haft 17 nye smittetilfælde inden for den seneste uge og et gennemsnit på 65 smittede per 100.000 borgere.

Tallene har altså været stabile. Derfor har kommunen kunnet følge den nationale plan for genåbning på alle områder, og kommunens drift er i fuld gang. Det betyder blandt andet at alle børneinstitutioner, skoler og klubber er åbne.

Og at eleverne i 5. til 9. klasse i sidste uge blev budt velkommen tilbage til fysisk undervisning på skolerne hver anden uge, skriver Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

Når det gælder vaccinationer ligger Allerød Kommune en lille smule over landsgennemsnittet. Både når det gælder påbegyndte vaccinationer og de færdigvaccinerede.

i Allerød Kommune er 4416 borgere påbegyndt vaccination, hvilket svarer til 17,1procent af kommunens borgere. 2284 Allerød-borgere er færdigvaccinerede. Det er 8,8 procent af borgerne.

Sammenlignet er det på landsplan 15,1 procent af befolkningen, der er i gang med at blive vaccineret, mens 7,7 procent er færdigvaccinerede.

Muligheden for test bliver hyppigt brugt af borgerne, der kan vælge imellem to faste PCR-teststeder og et enkelt hurtig-teststed.

Alle testmuligheder og åbningstider kan ses på www.alleroed.dk.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?