27. juli 2021
Mungo Park indbyder til aktivt teater i september. Direktør Martin Lyngbo kalder det en uhøjtidelig måde at diskuttere Europa på.
Mungo Park indbyder til aktivt teater i september. Direktør Martin Lyngbo kalder det en uhøjtidelig måde at diskuttere Europa på.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spil teater hjemme i stuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spil teater hjemme i stuen
Opdateret 06. maj 2015 kl. 06:24
Allerød - 05. maj 2015 kl. 06:38
Af Niels Idskov

Nu får du chancen for at opleve teater på allernærmeste hold - nemlig hjemme hos dig selv, og det med dig selv, din ægtefælle eller nabo i hovedrollerne.

Det sker til september, når Mungo Park i Allerød i samarbejde med to andre danske teatre - og i et internationalt regi kaldet Home Visit Europe - rykker ind i private hjem i hele Europa. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det kommer til at foregå på den måde, at en forestillingsleder dukker op med en kuffert, hvorfra der trækkes nogle kort, der siger noget om, hvad der skal spilles. I stuen vil der være 12-15 personer - som på én gang alle er aktører og tilskuere. Det er en ret ny måde at spille teater på, som onsdag i denne uge har premiere i Berlin, fortæller Marie Louise Rolffes, der er kommunikationschef for Mungo Park i Allerød.

Overordnet skal forestillingen kaste et nyt lys på diskussionen om Europa. Hvad forestiller vi os om det Europa, vi bor i? Hvad ved vi ikke om Europa? Europakortet bredes ud på bordet, kaffe serveres, og samtalen går i gang.

- Vi går efter at gøre det hyggeligt, så det kommer ikke til blive så politisk. I Mungo Park har vi ca. 5.000 loyale sæsonkortholdere, så mon ikke en del af dem melder sig som værter?, spår Marie Louise Rolffes.

Home Visit Europe løber af stabelen i perioden 14.-27. september, og foregår samtidig rundt omkring på teatrene Mungo Park samt Sort/Hvid i København og Teater Nordkraft i Aalborg. Det sker i samarbejde med den anerkendte tyske kunstnertrio Rimini Protokoll fra Berlin samt ni førende teatre i Europa.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?