7. august 2020
Stenhugger Jan Guldbrandsen i fuld gang med at restaurere den ny skulptur. Foto: Skulpturparken Allerød
gallery icon

Se billedserie

Stenhugger Jan Guldbrandsen i fuld gang med at restaurere den ny skulptur. Foto: Skulpturparken Allerød
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skulpturpark får seks-cifret beløb i gave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulpturpark får seks-cifret beløb i gave
Allerød - 16. juli 2020 kl. 06:33
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Netop nu er Skulpturparken Allerød i gang med at restaurere den store skulptur »Åbne døre«. Restaureringen og ikke mindst erhvervelsen af skulpturen, som er lavet af billedhuggeren Eli Benveniste, er blevet muligt, fordi skulpturparken har fået en bevilling på et seks-cifret beløb fra Johann og Hanne Weimanns Legat.

Skulpturen, der beskrives som en vandkunst, har levet en omtumlet tilværelse, siden den i 1993/94 blev lavet som en opgave for Statens Kunstfond. På trods af, at den takket være sin betydelige størrelse er både dyr og besværlig at flytte rundt med.

Til at begynde stod »Åbne døre« i et år i en offentlig park i Valby, hvorefter den blev flyttet til en privat virksomhed i Vassingerød. Der stod skulpturen i en årrække, indtil det i 2004 blev flyttet til ejerens lystgård på Falster.

Sidste år blev gården solgt, og skulpturen blev skyndsomt fjernet, hvorefter ejeren valgte at anbringe den i Skulpturparken Allerød, mens han ventede på en køber.

Og med legat-bevillingen i ryggen har skulpturparken nu kunnet melde sig på banen. Kunstværket tog en del skade, da blev taget ned på Falster og transporteret til Allerød, og derfor rummer bevillingen også penge til en grundig restaurering.

Arbejdet med at shine skulpturen op er allerede i gang, Og der mangler ifølge Jørgen Warberg fra Skulpturparken Allerød nu kun afrensning og maling, før den er helt klar igen. Det forventes at ske i begyndelsen af august.

Det er ikke første gang, Weimanns Legat tilgodeser Skulpturparken i Allerød. Det skete også i 1999, da legatet med en lignende flot bevilling, suppleret af midler fra Ny Carlsbergfondet, gjorde det muligt at købe parkens allerførste skulptur af billedhuggeren Bent Sørensen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?