20. januar 2021
Lillevang Skoles afdeling Lillerød har fået lokaler til overs efter sammenlægningen med afdeling Skovvang. Derfor kan Lillerød Børnehus samles på skolens adresse. Foto: Allan Nørregaard
Lillevang Skoles afdeling Lillerød har fået lokaler til overs efter sammenlægningen med afdeling Skovvang. Derfor kan Lillerød Børnehus samles på skolens adresse. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skub i renovering til 15 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skub i renovering til 15 millioner
Allerød - 12. januar 2021 kl. 06:55
Af Anne-Mette Rasmussen

Børn og voksne i Lillerød Børnehus' institutioner kan se frem til at blive samlet på den samme adresse om godt og vel et års tid.

Mariehønen har allerede til huse på Lillevang Skoles arealer, og omkring april 2022 får også børnene fra Gravensten, Skovbørnehaven og Dagplejens Legestue deres daglige gang der.

Til den tid vil arbejdet med at samle børnehusets fire institutioner under ét tag forventeligt være færdigt. Renoveringsarbejdet går snart i gang.

- Vi kan nu komme videre med planerne, og det glæder vi os over. Det bliver godt, siger Nikolaj Bührmann (SF), der er formand for Børne- og Skoleudvalget.

- En af fordelene ved denne model er, at de fortsat har de bygninger, de bor i i dag. Så det bliver ikke aktuelt med genhusning. De kan bare flytte over i det nye, når det står færdigt, siger han.

Pladsen på den tidligere Lillerød Skole er blevet til rådighed, efter skolen blev lagt sammen med Skovvangskolen og blev til Lillevang Skole. På afdeling Lillerød, der i dag fungerer som udskoling, er der nu tomme lokaler.

Der er sat 15 millioner kroner af til projektet med at lægge Børnehusets institutioner sammen. Udover i bygningen, hvor Mariehønen allerede holder til, skal Lillerød Børnehus have til huse i stueetagen i skolens bygning 1 samt i den tidligere inspektørbolig.

Når ombygningen er færdig, skal lokalerne kunne rumme fire børnehavegrupper og seks vuggestuegrupper.

Byrådet har desuden bevilget syv millioner kroner til en sammenlægning af På Vej og Familiehuset. Det skal fremover hedde Ét Hus og ligge på førstesalen i bygning 1, over Lillerød Børnehus.

Med Ét Hus samles borgerrettede funktioner, der tidligere var spredt på fire forskellige adresser i kommunen under ét tag. De nye faciliteter skal blandt andet rumme caféområde med køkken, som bruges i en pædagogisk indsats for madlavning og sundere livstil.

Som en konsekvens af ombygningen skal talepædagog samt sundhedsplejerske flytte, da de i øjeblikket ligger på første sal i bygning 1.

Både Ét Hus og det nye, samlede Lillerød Børnehus forventes at kunne stå færdigt i foråret 2022.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?