19. maj 2019
50 flygtningebørn deltog i DGI Nordsjællands og Røde Kors' idrætslejr i Sandholmlejren i efterårsferien. Foto: DGI Nordsjælland
gallery icon

Se billedserie

50 flygtningebørn deltog i DGI Nordsjællands og Røde Kors' idrætslejr i Sandholmlejren i efterårsferien. Foto: DGI Nordsjælland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Sport er et pusterum fra flugt og krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Sport er et pusterum fra flugt og krig
Allerød - 22. oktober 2018 kl. 05:24
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

50 flygtningebørn har netop deltaget i en idrætscamp på Center Sandholm arrangeret af DGI og Dansk Røde Kors. Det blev en uge med fælleskab, smil og maser af fysisk udfoldelse.

Siden han i maj måned flygtede fra sin fødeby Bukan i Iran på grund af forfølgelse, har den 17-årige kurder Shaho hverken spillet fodbold eller backgammon. Derfor synes han, det har været fantastisk at deltage i DGI Nordsjællands og Røde Kors' idrætscamp på Center Sandholm.

- Når jeg spiller, så glemmer jeg for en stund alt det, jeg er flygtet fra. Det har været en god uge. Jeg fik spillet fodbold og backgammon, og jeg fik lært nye mennesker at kende. Jeg vil fortsætte med at spille med de andre, nu hvor idrætscampen er slut, siger Shaho, der er en af i alt 50 flygtningebørn, som i efterårsferien fik pulsen op og tankerne på andre veje, da de deltog i idrætscampen.

- Børn har brug for basale ting som føde, tøj og husly for at overleve, men de har behov for bevægelse og leg for at leve. Og for flygtninge børn, er legen, fællesskabet og sporten en måde at hele psykiske sår og ar på sjælen, forklarer DGI Nordsjællands Peter Bennett, der er asylcamp-leder.

Til at stå for aktiviteterne på lejren har han rekrutteret frivillige instruktører fra Allerød Fodbold, Lillerød Badminton, Allerød Skakklub, Karlebo Frisbee-Golf Klub, Naturaktiv, FDF Alsønderup, DGI Nordsjælland Løb, DGI Fodbold og DGI Street Handball. Hver dag var der tre faste idrætsspor i form af fodbold, dans og bevægelse samt udeliv. Derudover var der en del popup idræts-workshops. Særligt udeliv, som foregik i Tokkekøb Hegn, var et stort hit, og en aktivitet som snobrødsbagning begejstrede børnene.

-Det har været fedt at se lokale instruktører i samspil med flygtningebørnene. Det er jo en masse børn, der bliver bragt sammen og lærer hinanden og instruktørerne at kende. For mange af dem er det deres første møde med almindelige danskere, der gerne vil dem, og det er med til at bygge bro, siger Peter Bennett.

Fordi campen har været så stor en succes, er banen allerede kridtet op til endnu en idrætslejr i juleferien.

-Både børn og instruktører glæder sig allerede, siger Peter Bennett, og opfordrer både frivillige og foreninger i hele Allerød til at være med, uanset om de kan være med i en time eller alle dage. Og uanset om de kan undervise i fodbold eller discgolf. De kan skrive til peter.bennett@dgi.dk for mere info.

Røde Kors efterlyser i øvrigt også sportsudstyr af alle slags til flygtningebørnene. Så hvis man har noget i overskud, opfordres man til at tage forbi den døgnbemandede vagt på Center Sandholm med det. Lægger man det i en almindelig Røde Kors-tøjcontainer, går det ikke til flygtningebørnene i Sandholmlejren.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede