17. maj 2021
Der er enighed om, at genoptræningen for hjemmeboende i Allerød skal samles på Plejecenter Engholm, men Sundheds- og Velfærdsudvalget er uenige om, hvordan det skal ske. Foto:  Lars Skov
Der er enighed om, at genoptræningen for hjemmeboende i Allerød skal samles på Plejecenter Engholm, men Sundheds- og Velfærdsudvalget er uenige om, hvordan det skal ske. Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samlet genoptræning giver splittelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samlet genoptræning giver splittelse
Allerød - 08. marts 2016 kl. 07:57
Af Anne-Mette Rasmussen

Et snævert flertal i Sundheds- og Velfærdsudvalget vil flytte aktivitetscenteret fra Engholm til Lyngehus for at give plads til samlet genoptræning, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der er enighed om, at genoptræningen skal samles på Plejecenter Engholm, men i Sundheds- og Velfærdsudvalget er der uenighed om, i hvilken form det skal ske. Oprindeligt var det tanken, at der skulle laves en tilbygning til genoptræningen på Engholm, hvor der også er et aktivitetscenter, således at både genoptræning og aktivitetscenter fik plads på plejecenteret, som ligger centralt i kommunen. Men i forbindelse med budgetforhandlingerne sidste år opstod forslaget om at flytte aktivitetscenteret til Lyngehus, som alligevel har ledige lokaler. Det vil frigive lokaler på Engholm og dermed gøre det muligt at samle genoptræningen dér uden at skulle bygge ud.

- Vi har besluttet at gå videre med modellen, hvor aktivitetscenteret flyttes til Lyngehus. Det var det, der var flertal for i udvalget, siger formand Olav B. Christensen (V) og forklarer:

- Det er den mest økonomisk forsvarlige model, så vi ikke bygger nye bygninger, når vi har tomme bygninger, der kan bruges i stedet.

Det var dog kun et snævert flertal på tre imod to, som var begejstrede for modellen, hvor aktivitetscenteret flyttes til Lyngehus. Imod stemte Henriette Gedde (S) og Susan Lund Andersen (SF).

- Den korte version er, at jeg synes, det er uhensigtsmæssigt at inddrage aktivitetscenterets areal til genoptræning, fordi der er en god sammenhæng i, at der er et aktivitetscenter på Engholm, hvor der også er midlertidige plejepladser, som gør brug af aktivitetscenteret, siger Henriette Gedde, som ligeledes er bange for at en samling af genoptræningen uden at bygge ud vil være en uholdbar løsning på lang sigt.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?