15. januar 2021
Allerød Bibliotek byder ikke kun på bøger dette efterår. Foto: Lars Skov
gallery icon

Se billedserie

Allerød Bibliotek byder ikke kun på bøger dette efterår. Foto: Lars Skov
Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Run på bibliotekets nye aktiviteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Run på bibliotekets nye aktiviteter
Allerød - 15. september 2020 kl. 07:06
Af Anne-Mette Rasmussen

Der er åbnet for billetsalget til bibliotekets aktivitetsprogram i efteråret, og nogle arrangementer er så populære, at de allerede er udsolgt.

Et af dem er sæson-starten med muslimske aktivist Özlem Cekic og rabbineren Bent Melchior, der kommer og giver deres bud på, hvordan vi alle kan leve sammen i et flerkulturelt samfund.

Heldigvis er der mange andre ting at komme efter i programmet. Filialen i Lynge får således besøg af forfatter og journalist Asger Røjle Christensen, som lægger vejen forbi for at fortælle om byen, der skal være vært for de Olympiske lege i 2021: Tokyo.

Biblioteket fortsætter også de populære livestreaminger fra Aarhus Universitet, og i efteråret kommer deltagerne både til at lære om det moderne menneske, tang, rummet og Grønlands indlandsis. Det er engagerede forskere, der holder foredragene. Niveauet er højt, men alle kan få udbytte og ny viden af foredragene.

Derudover bliver der også mulighed for at dykke ned i litteraturen og blive klogere på litteratur fra forskellige verdensdele. Biblioteket inviterer blandt andet til japanske fortællinger med tecermoni, og der bliver mulighed for at tilmelde sig nye læseklubber, når biblioteket starter tre nye op i efteråret. Læseklubberne kommer til at foregå efter principperne om guidet fælleslæsning, hvor man læser noveller højt og sammen funderer over det læste undervejs i oplæsningen.

Der er også sjove arrangementer for børnene på programmet. Blandt andet spiller Stine Michel & Eventyrduoen koncert, og i løbet af den møder børnene digterfrøerne, en Rumlerikke og skovens sidste heks på en musikalsk rejse.

På Lynge Bibliotek holdes der rimeværksted, hvor fortællinger, rim, tegninger og melodier bliver kombineret.

I efterårsferien inviterer biblioteket til familielæsning, hvor familier på 8-110 år får mulighed for at få en velfortjent pause fra hverdagens forstyrrelser fra skærme, madlavning og opvask og komme på skovtur i bibliotekets »læseskov« med gode bøger og god mad.

De to biblioteker byder også på god underholdning til Halloween samt en hyggelig juleforestilling. Alt i alt er der lagt op til et spændende efterår i litteraturens tegn.

Programmet kan ses i sin fulde længde på bibliotekets hjemmeside eller hentes i fysisk form på bibliotekerne i Lillerød og Lynge.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?