7. maj 2021
Den Kongelige Livgarde advarer om offentlighedens brug af øvelsesterrænet omkring kasserne ved Høvelte. Arkivfoto: Lars Skov
Den Kongelige Livgarde advarer om offentlighedens brug af øvelsesterrænet omkring kasserne ved Høvelte. Arkivfoto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røde lygter skal stoppe besøg i øvelsesterræn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde lygter skal stoppe besøg i øvelsesterræn

Livgarden frygter ulykker med civile, der går tur i området ved Høvelte

Allerød - 14. april 2021 kl. 16:37

Flere episoder i marts, som kunne være resulteret i ulykker i øvelsesterrænet omkring Garderkasernen ved Høvelte, får nu Den Kongelige Livgarde til at advare og stramme op.

Den Kongelige Livgarde har stort set opretholdt samme aktivitetsniveau i forbindelse med uddannelsen af soldater igennem hele Covid-19 nedlukningsperioden. Men samtidig har man oplevet flere, der går tur i området inden for almindelig arbejdstid.

Tæt på kampkøretøjer

Der har været flere tilfælde, hvor borgere er gået ind i øvelsesaktiviteter i terrænet, og til tider er de også kommet for tæt på kampkøretøjer i bevægelse, skriver Livgarden i en pressemeddelelse.

Men udgangspunktet er stadig, at borgerne er forment adgang til øvelsesterrænet i hverdagene kl. 7-17 og kun har adgang, når det ikke bliver anvendt til aktiviteter af Livgardens enheder eller af andre som for eksempel hjemmeværnsenheder eller politiet.

I den kommende tid vil man derfor lave en visuel markering omkring øvelsesterrænet ved hjælp af røde lygter placeret synligt fra alle indgangsveje til øvelsesterrænet. Lygterne vil være tændt, såfremt der er aktivitet i terrænet uden for normal arbejdstid.

Hvis man forvilder sig ind i terrænet, og oplever igangværende aktiviteter, skal man hurtigst muligt bevæge sig ud på offentlig vej igen, lyder opfordringen også fra Livgarden. jesl

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?