19. juni 2019
En uvildig rapport konkluderer nu, at Fru Lunds Villa har en høj bevaringsværdi. På billedet ses Maria Lubanski, der er bestyrelsesformand for Allerød Musik- og Kulturskole, som har sin billedskole i bygningen. Foto: Allan Nørregaard
En uvildig rapport konkluderer nu, at Fru Lunds Villa har en høj bevaringsværdi. På billedet ses Maria Lubanski, der er bestyrelsesformand for Allerød Musik- og Kulturskole, som har sin billedskole i bygningen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rapport: Historisk bygning bør bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rapport: Historisk bygning bør bevares
Opdateret 17. oktober 2018 kl. 10:40
Allerød - 17. oktober 2018 kl. 10:20
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Center for Bygningsbevaring Raadvad vurderer, at den nedrivningsdømte bygning Fru Lunds Villa har en høj bevaringsværdi. Det er konklusionen på den uvildige undersøgelse, som centeret har foretaget af den historiske bygning.

arrow Læs også: Axel Nielsen forbløffet over Fru Lund-forløb

Dermed lægger den uvildige undersøgelse sig helt på linje med Museum Nordsjælland, der ud fra en såkaldt SAVE-vurdering kom frem til, at bygningens bevaringsværdi ligger på 3 hvilket svarer til høj bevaringsværdi. Skalaen går fra 1 til 9, hvor 1 er den højeste bevaringsværdi, en bygning kan opnå.

»På Center for Bygningsbevaring er vi enige i denne værdisætning. På trods af den uheldige hoveddør udstråler bygningen, med sin enkle og klare arkitektur, den fine facadeudformning og murværksdetaljerne, at her er et hus af en vis betydning.

Bygningen har som et af de eneste i området en høj grad af autenticitet og er dermed særlig vigtig, for fortællingen om skolens og landsbyen Vassingerøds udvikling«, konkluderer centeret i rapporten, der vurderer både bygningsens tilstand og bevaringsværdi.

Hvad bygningens tilstand angår, fastslår rapporten følgende:

»Fru Lunds villa er opført i nogle klassiske materialer af høj kvalitet, der har lang levetid og er enkle og billige at vedligeholde, når det bliver gjort på den rigtige måde. Det er tankevækkende, at de nyere døre og vinduer er de dårligste bygningsdele på hele huset. Der er ikke noget ved den tekniske tilstand, der taler for en nedrivning. Tværtimod vil bygningen med enkle midler kunne vedligeholdes og holdes sund i mange år fremover«.

I rapporten noteres det desuden, at der ikke bliver udpeget og klassificeret bevaringsværdige bygninger i Allerød Kommune.

Maria Lubanski, der er bestyrelsesformand for Allerød Musik- og Kulturskole oplyser, at hvis borgere skulle være interesserede i at læse rapporten, så kan den rekvireres ved at sende en forespørgsel til hende på mail: marialub@mail.dk.

arrow Borgmester: Vi har ikke råd til Fru Lunds Villa
18. oktober 2018 kl. 04:56 Opdateret: kl. 16:20
arrow Samler protester imod nedrivning
16. oktober 2018 kl. 17:17 Opdateret: kl. 17:17
arrow Det er sølle af byrådet at rive Fru Lunds Villa ned
01. oktober 2018 kl. 15:29 Opdateret: kl. 15:29

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede