22. oktober 2020
Oprindeligt havde Farum Fjernvarme planer om et biomasseanlæg på grunden i Farremosen, men de planer blev skrottet af byrådet. Nu er planen at bygge et varmepumpeanlæg. Foto: Allan Nørregaard
Oprindeligt havde Farum Fjernvarme planer om et biomasseanlæg på grunden i Farremosen, men de planer blev skrottet af byrådet. Nu er planen at bygge et varmepumpeanlæg. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Projekt i Farremosen forsinkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projekt i Farremosen forsinkes
Allerød - 29. november 2019 kl. 17:03
Af Anne-Mette Rasmussen

Støjgener fra varmepumpeanlæg skal undersøges, inden projektet godkendes. Ifølge forvaltningen er der ingen problemer med støj.

arrow Læs også: K rejser sag om trafikgener fra Farremosen

Støjen fra det varmepumpeanlæg, som Farum Fjernvarme ønsker at opføre i Farremosen, skal undersøges nærmere. Med den begrundelse sendte byrådet sagen tilbage til Teknik-, Erhvervs-, Plan og Miljøudvalget i stedet for at godkende projektforslaget.

Det var Konservative, der foreslog, at fagudvalget skulle have mulighed for at se på sagen endnu engang, før projektet godkendes.

- Vi har lige haft en god debat om det gruppen, efter at vi har fået et notat tilsendt i dag. I det står der, at støjen kan være en udfordring, og det synes vi faktisk, at vi bør have lidt mere at vide om. Derfor vil vi gerne have, at sagen tilbagesendes til fagudvalget, så vi kan få undersøgt det lidt nærmere, sagde gruppeformand Jørgen Johansen.

I notatet, som byrådsmedlemmerne havde fået tilsendt samme dag (torsdag, red.), stod der, at »anlægget støjer, så det vurderes relevant at holde mindst 100 meters afstand til støjfølsom anvendelse - svarende til krav til virksomheder i klasse 4 i Håndbog om miljø og planlægning«.

Allerede fredag, dagen efter byrådsmødet, udsendte forvaltningen imidlertid et nyt bilag i sagen. Det indeholdt en udbygning af notatet, særligt med fokus på støjforholdene

I det nye notat står der, at Force Technology har lavet en beregning af støjforholdene for Farum Fjernvarme.

»Beregningerne viser ingen overskridelser af grænseværdierne om natten eller resten af døgnet i skel ved nærmeste beboelsesejendom mod nord og syd. I industriområdet er der ligeledes ingen overskridelser af grænseværdien«, lyder det.

»Forvaltningen har set på den fremsendte støjrapport og har ingen bemærkninger til den. Rapporten viser, at der ikke er problemer med støjen, hverken hos naboer udenfor erhvervsområdet eller indenfor området«.

arrow Talsmand efter dom: "Vi er skuffede - ikke overraskede"
15. januar 2020 kl. 15:06 Opdateret: kl. 15:06
arrow Dom: Borgere taber retssag om Farremosen
15. januar 2020 kl. 12:03 Opdateret: kl. 13:18
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?