3. marts 2021
Der er frist for høringssvar til natur-, miljø- og klimapolitikken den 31. januar. Foto: Kenn Thomsen
Der er frist for høringssvar til natur-, miljø- og klimapolitikken den 31. januar. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politik skal vise vej til et bæredygtigt Allerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politik skal vise vej til et bæredygtigt Allerød
Allerød - 21. januar 2021 kl. 15:34

Borgere i Allerød og andre interesserede har nu mulighed for at læse og indsende høringssvar til en ny natur-, miljø- og klimapolitik samt klimaplan for kommunen.

Politikkens mål er at sætte retning for kommunens grønne bæredygtige udvikling, mens klimaplanen indeholder konkrete initiativer, som gennemføres frem mod 2030 og viser vejen mod 2050.

Begge dele skal sætte udviklingen for både byområder og det åbne land med fokus på naturen, skriver Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

Input fra borgere

Politikken rummer de anbefalinger, som kommunens tidligere opgaveudvalg om FN's verdensmål afleverede i starten af 2020.

"Klimaplan 2020 bygger på input fra borgere og fra virksomheder, for byrådet og kommunens medarbejdere kan ikke skabe en omstilling og CO2-neutral kommune alene. Der er brug for, at alle handler og vælger de miljørigtige løsninger. Derfor er samarbejde centralt i klimaplanens indsatser," udtaler formand for teknik- erhvervs- plan- og miljøudvalget Miki Dam Larsen i pressemeddelelsen. Miki Dam Larsen glæder sig i øvrigt over at klimaplanen viser, at det er muligt at opfylde kommunens målsætning for 2030, forudsat at staten løfter sin del af opgaven.

Princippet for udvælgelsen af indsatser i klimaplanen er dem, der giver mest CO2-effekt i Allerød Kommune med en hurtig og sikker effekt, dvs. ved brug af kendte teknologier.

Høringsfrist 31. januar

Det betyder, at der er udvalgt hovedindsatser som CO2 neutral varme, el fra lokale solceller, energibesparelser og grøn mobilitet med et særligt fokus på elbiler.

Man kan læse politik og plan www.allleroed.dk. Der er høringsfrist 31. januar. jesl

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?