16. september 2019
Et væld af ødelagte computere og andre tyvekoster blev fundet af affaldsindsamlere i et buskads overfor Center Sandholm i sidste måned. Stedet bruges som gennested for tyvebander, oplyser Nordsjællands Politi. Foto: Margit Sandum
gallery icon

Se billedserie

Et væld af ødelagte computere og andre tyvekoster blev fundet af affaldsindsamlere i et buskads overfor Center Sandholm i sidste måned. Stedet bruges som gennested for tyvebander, oplyser Nordsjællands Politi. Foto: Margit Sandum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet om fund ved Sandholm: Området bruges af tyvebander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet om fund ved Sandholm: Området bruges af tyvebander
Allerød - 12. april 2019 kl. 04:05
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi er ikke i tvivl om, at det var tyvekoster.

arrow Læs også: Flere kilo tyvekoster fundet under affaldsindsamling

Sådan siger politiinspektør Lau Thygesen, der er chef for efterforskningslinjen ved Nordsjællands Politi, om de ødelagte bærbare computere, punge, nøgler, kreditkort, mobiltelefoner og cykel-tilbehør, som affaldsindsamlere den 31. marts fandt ved et buskads på Sandholmgårdsvej overfor Center Sandholm.

Han vurderer også, at tyvekosterne har en forbindelse til genboen.

- Der kan sagtens være en sammenhæng med Center Sandholm. Det ville være underligt, hvis det er tyve fra København, der bruger stedet.

Fundet kommer ikke som sådan bag på Nordsjællands Politi, da stedet i forvejen er i politiets søgelys.

- Vi har meget fokus på indbrud i Blovstrød i særdeleshed, og vi er klar over, at der kan være personer, der bruger området til at smide tyvekoster i. Vi har tidligere haft sager, hvor vi har konstateret, at asylansøgere har brugt området til at opholde sig i, og at tyvebander bruger området omkring Sandholmlejren og Sjælsmark. For nogle måneder siden anholdt vi for eksempel en tyvebande, der var i besiddelse af tyvekoster fra indbrud. Det skete i nogle tomme bygninger i området, siger Lau Thygesen.

Ifølge politiinspektøren kører Nordsjællands Politi en meget offensiv indbrudsindsats og har en del personale sat af til netop det. Det har resulteret i en nedadgående kurve.

- Vores indbrudstal ser rimelig pæne ud, også i Allerød, der blot ligger på en niendeplads over de mest attraktive kommuner for indbrudstyve i vores område. Når vi kigger snævert i området omkring Blovstrød, kan vi godt se, at der er en lidt forhøjet frekvens, men det er så lidt, at det lige så godt kan være en tilfældighed. Vi er godt klar over, at vi i Nordsjælland har været mere attraktive i forhold til indbrud end andre steder. Men vi har en jævnt nedadgående kurve, som vi agter at holde fast i. Derfor holder vi også fremadrettet øje med de steder, hvor der er mistanke om, at gerningsmænd opholder sig eller gemmer tyvekoster, siger Lau Thygesen.

Det var ægteparret Margit og Henrik Sandum, der fandt de mange tyvekoster sammen med madaffald, plastikbestik, tæpper, tøj og et hav af små mælkekartoner, da de søndag den 31. marts deltog i Danmarks Naturfrednings indsamling af affald. I alt samlede de mere end 50 kilo affald sammen på stedet.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede