16. juni 2021
Sådan ser Pankas? nye asfaltværk i Allerød ud. Pankas har siden 1939 specialiseret sig i fremstilling af asfaltmaterialer. Foto: Pankas
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser Pankas? nye asfaltværk i Allerød ud. Pankas har siden 1939 specialiseret sig i fremstilling af asfaltmaterialer. Foto: Pankas
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pankas har taget ny asfaltfabrik i brug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pankas har taget ny asfaltfabrik i brug
Allerød - 29. juni 2020 kl. 15:18
Af Anne-Mette Rasmussen

Asfaltvirksomheden Pankas har taget sin nye asfaltfabrik ved Farremosen i Allerød i brug. Med placeringen centralt i Nordsjælland reducerer virksomheden afstanden til kommunerne betragteligt, og det er godt for miljøet, skriver Pankas i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Kommunen overvejer påbud imod Pankas

»Med en asfaltfabrik i Sorø som nærmeste produktion for vejprojekterne i Allerød Kommune, har lastbilerne fra Pankas tilbagelagt den 90 kilometer lange tur fra Sorø til Allerød utallige gange. Derfor var det attraktivt for Pankas at bygge en ny fabrik tættere på, da muligheden bød sig i Allerød«, skriver Pankas, som desuden angiver, at de grønne ambitioner i forbindelse med etableringen af den nye fabrik har været »tårnhøje«.

Og Pankas' tekniske chef, David Bredahl, er godt tilfreds, at det kunne lade sig gøre at bygge i Allerød.

- Det giver et lavere CO2-aftryk, når lastbilerne bruger mindre tid på vejene, hvilket stemmer perfekt overens med vores grønne ambitioner. Derudover er det naturligvis en klar fordel for os, at det bliver lettere og billigere at fragte asfalt til vores kunder i Nordsjælland og Hovedstadsområdet, siger han.

Ifølge pressemeddelelsen forventer Pankas, at fabrikken i Allerød kommer til at producere op mod 100.000 tons asfalt årligt. Produktionen kommer til at ske på omkring 150 dage med cirka fire timers produktion hver dag.

arrow Asfaltfabrik opretter lugte-hotline
01. juli 2020 kl. 14:24 Opdateret: kl. 07:32
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?