10. juli 2020
PP Møbler har lavet dronningens 400 nye taffelstole. På billedet er det PP Møblers direktør, Søren Holst Pedersen, i samtale med sin far Ejnar Pedersen, der stiftede PP møbler sammen med sin bror Lars Peder Pedersen. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

PP Møbler har lavet dronningens 400 nye taffelstole. På billedet er det PP Møblers direktør, Søren Holst Pedersen, i samtale med sin far Ejnar Pedersen, der stiftede PP møbler sammen med sin bror Lars Peder Pedersen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: PP Møbler bag dronningens nye stole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PP Møbler bag dronningens nye stole
Allerød - 05. marts 2020 kl. 06:10
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er den lokale møbelproducent PP Møbler, der har lavet de 400 taffelstole, som dronning Margrethe den 21. februar modtog i anledning af sin 80 års fødselsdag til april.

arrow Læs også: Coronadødsfald: Kendt snedkermester lavede selv sin kiste

PP Møblers medstifter, den snart 97-årige Ejnar Pedersen, har været en stor drivkraft i forhold til at lave en efterfølger til Kongehusets guldfarvede taffelstol, som han i 30 år har drømt om at få skiftet ud.

Ejnar Pedersen har selv tegnet et forslag til taffelstolens rygstykke, det såkaldte kopstykke. Og med udgangspunkt i det har arkitekten Søren Ulrik Petersen tegnet den nye stol.

De nye stole er grå, og sædet er flettet af mørkerøde gjorde i stof. Stolene er malet tre gange. De to første gange sprøjtemalet, den sidste gang håndmalet. Det betyder blandt andet, at det er nemmere at reparere dem, hvis de får en skramme. Skrammen kan males op i hånden, i stedet for at hele stolen skal sprøjtemales på ny.

Stolene har et guldtryk af Christian V's krone påført på midten af rygstykket. Derudover er stoleryggens sider guldmalede som en reference til dens forgænger, guldstolen.

De nye taffelstole er lavet, så de kan stables. Det sker på specialfremstillede vogne, som PP Møbler selv har lavet, med plads til 10 stole på hver.

Stolene er doneret af fondene Ole Kirks Fond, Hempel Fonden, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Ny Carlsberg Fondet og Salling Fondene.

arrow Nekrolog: Sov ind med familien omkring sig
01. april 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 21:42
arrow PP Møblers grundlægger Ejnar Pedersen er død
31. marts 2020 kl. 13:42 Opdateret: kl. 13:42
arrow Allerøds træmester er død
31. marts 2020 kl. 12:43 Opdateret: kl. 12:43
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?