30. oktober 2020
Pædagog Klaus Lykke Kongsbøl, der har været med til at udvikle projektet, afprøver læseværkstedet faciliteter. Foto: Allerød Bibliotek
Pædagog Klaus Lykke Kongsbøl, der har været med til at udvikle projektet, afprøver læseværkstedet faciliteter. Foto: Allerød Bibliotek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt værksted skal øge børns læselyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt værksted skal øge børns læselyst
Allerød - 25. september 2020 kl. 06:48
Af Anne-Mette Rasmussen

Som en del af et projekt, der skal bringe læselysten tilbage, får SFO Lillevang nu et læseværksted.

Siden årsskiftet har børnebibliotekarer fra Allerød Biblioteker og pædagoger fra SFO Lillevang arbejdet på et projekt, der skal vække læselysten hos SFO-børn. Projektet hedder »LæS FOr sjov«, og skydes i gang tirsdag den 29. september, når borgmester Karsten Längerich (V) indvier SFO Lillevangs helt nye læseværksted.

Værkstedet er blevet indrettet i et tidligere klasselokale, hvor alle borde og hårde stole nu er væk og erstattet af bløde tæpper, puder, sækkestole og tipier. På væggene er der hylder med de hundredvis af bøger, de er købt ind til værkstedet. Det skal danne rammen forskellige læseaktiviteter for sfo'ens børn i dette skoleår.

Værkstedet kommer til at holde åbent hver mandag, tirsdag og torsdag og byder blandt andet på højtlæsning, præsentation af bøger, quizzer og 4D-læsning, hvor børnene får lov at se, lytte, føle, dufte og smage på historierne. Derudover kan eleverne også hyggelæse alene eller sammen med vennerne.

To gange om ugen vil der være børnebibliotekarer fra Allerød Bibliotek i læseværkstedet.

Bibliotekschef Annette Wolgenhagen Godt er begejstret for projektet.

- Med dette tætte samarbejde med SFO Lillevang har vi fået en unik mulighed for at gøre de nye, gode bøger tilgængelige for børnene på en helt ny måde og sætte særligt fokus på fritidslæsningen og formidling på børnenes hjemmebane. Læselyst er kernen i alt, hvad vi foretager os på Allerød Biblioteker, og vi glæder os utroligt meget til at komme i gang med det her projekt, siger hun.

Sådan har SFO-leder på Lillevang skole, Henrik Andersson, det også.

- Det har været berigende at udvikle projektet i samarbejde med bibliotekets dygtige medarbejdere. LæS FOr sjov vil være et væsentligt bidrag til den pædagogiske udvikling i SFO'en, og det er mit håb, at projektet kan give inspiration til endnu mere samarbejde på tværs af kommunens virksomheder, foreninger og institutioner.

Projektet har modtaget en kvart million kroner i støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?