12. maj 2021
Outletten åbnede 1. marts, og Karin Hermansen forventer, at den holder åbent til og med maj. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
gallery icon

Se billedserie

Outletten åbnede 1. marts, og Karin Hermansen forventer, at den holder åbent til og med maj. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt liv på M.D. Madsensvej: Gågadens outlet gemmer på gamle minder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt liv på M.D. Madsensvej: Gågadens outlet gemmer på gamle minder
Allerød - 17. april 2021 kl. 08:10
Af Martin Stokkebro Moestrup

Noget af det første der møder en, når man træder ind i Karin Hermansens outlet på M.D. Madsensvej 9 er en stor tuba i det ene hjørne.

Tubaen tilhørte hendes far, afdøde Oskar Jensen, Allerød Kommunes første og mangeårige borgmester, og det er ikke helt tilfældigt. Foruden sit musikalske og politiske virke var Oskar Jensen nemlig med til at starte Spildopmagerne, og genbrugstanken er også central i outletten i de gamle Electronic Care-lokaler.

"Vi har fået indleveret så mange flotte ting over de seneste 20-30 år, som vi synes, er for fine til at smelte om. Jeg havde nogle af dem med og solgte dem på et marked for nogle år siden med stor succes. Det gentager vi nu," siger Karin Hermansen, der som en lille sidehistorie stadig husker, at hun som 12-årig synes, det var vældig pinligt at skulle ud og samle aviser og flasker med sin far og de andre spildopmagere.

Sølvbestik fra barndommen
Outletten har foruden genbrugssmykkerne også mere traditionelle outlet-udsalgsvarer fra Karin Hermansens smykkebutik, der ligger dør-til-dør med outletten. Men man finder også en god samling af forskelligt gammelt sølvbestik i butikken.

"Det er ting, som mange kan huske fra deres barndom. Derudover ligger genbrugstanken i tiden og indtil videre har folk taget godt imod butikken," siger Karin Hermansen.

Hun forventer, at outletten holder åbent til og med maj.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?