20. januar 2021
Den nye vej og cykelsti skal lede fra Sortemosevej til de nye boliger Teglskoven og fungere som adgangsvej til XL Byg. Foto: Allan Nørregaard
Den nye vej og cykelsti skal lede fra Sortemosevej til de nye boliger Teglskoven og fungere som adgangsvej til XL Byg. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny vej bliver dyrere end forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny vej bliver dyrere end forventet
Allerød - 23. februar 2019 kl. 05:29
Af Anna Törnqvist Jensen

Når 115 almene boliger under navnet Teglskoven bliver opført i Blovstrød, skal der også være et nyt vejstykke og en cykelsti fra Sortemosevej til de kommende boliger. Men det har nu vist sig at blive dyrere, end hvad Allerød Kommune havde regnet med, at etablere cykelstien og vejen.

- Det bliver omkring 800.000 kroner dyrere, konstaterer borgmester Karsten Längerich (V), som dog forsikrer, at cykelstien bliver til noget alligevel.

- Det er penge, vi finder. Når vi laver et projekt, som vi gør ude i Blovstrød, så får vi en masse penge ind, når vi sælger byggegrundene. Indtægterne fra salget har vi puttet i kassen, og dem skal vi selvfølgelig bruge på at etablere veje og stier. Og det er klogest, at vi gør det nu, for vi får behov for de forbindelser, siger borgmesteren.

Af Økonomiudvalgets dagsorden fremgår det, at det blandt andet er store mængder jord, der er skyld i, at projektet bliver dyrere.

»I forbindelse med projekteringen er der udført boreprøver og jordanalyser, som har vist, at der er store mængder jord, som skal bortkøres,« skriver forvaltningen i dagsordenen.

En del af jorden er desuden klassificeret som forurenet og skal derfor håndteres specielt og bortskaffes. Derudover skal der også laves afløb, da overfladevand af miljøhensyn ikke må nedsives, og endelig koster skred i tidsplanen også penge.

Det var nemlig oprindelig planen, at det nye fodgængerfelt og busstoppested over for Allerød Privatskole skulle etableres som en integreret del af projektet, men dette er allerede blevet lavet af hensyn til skolen, fordi tidsplanen mellem de to projekter blev forskudt.

Allerede i 2016 blev der bevilget fem millioner kroner til projektet, og kommunen har foreløbig brugt 1,9 millioner kroner. Derfor er der stadig 3,1 millioner kroner at gøre godt med, og Økonomiudvalget har nu altså besluttet at finde de yderligere 800.000 kroner i kommunekassen.

Den nye adgangsvej skal fungere som vejadgang til to af byggefelterne ved Teglskoven samt til XL-Byg, som ligger på Sortemosevej, og langs vejen etableres der er en fællessti. Ifølge Økonomiudvalgets dagsorden placeres stien i den østlige side af vejen af hensyn til trafiksikkerheden.

Det er dog endnu usikkert, hvornår spaden stikkes i jorden.

- Det kommer an på, hvornår boligerne bliver bygget. Men det kommer i hvert fald til at hænge sammen, så der er vej og cykelsti, når boligerne er færdige, siger Karsten Längerich.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?