20. november 2017
Jussi Adler-Olsen fik tirsdag aften hæderen som Årets Æreshåndværker. Det er Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, der uddeler prisen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Jussi Adler-Olsen fik tirsdag aften hæderen som Årets Æreshåndværker. Det er Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, der uddeler prisen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny hæder til krimikongen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny hæder til krimikongen
Allerød - 16. maj 2017 kl. 19:00
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Med mere end 16 millioner solgte bøger på over 40 sprog er Jussi Adler-Olsen en forfatter i den absolut tunge ende.

Sådan indledte formanden for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, Robert Sørensen, sin tale, da han tirsdag aften afslørede, at foreningen har valgt at hædre den verdensberømte forfatter Jussi Adler-Olsen med titlen Årets Æreshåndværker.

Hædringen fandt sted på Københavns Rådhus, hvor hendes majestæt dronning Margrethe var blandt de festklædte gæster, der overværede udnævnelsen. Hun kunne derfor også høre begrundelsen for, at titlen i år tilfalder Danmarks ukronede krimikonge.

- Vi er meget stolte af at kåre Jussi Adler-Olsen til Æreshåndværker. Gennem sine fortællinger har han åbnet verden og sat Danmark på landkortet. Jussi har i sit forfatterskab vist nogle af de evner og værdier, som også håndværkeren skal besidde: indlevelse, kundskab, vedholdende flid og faglig stolthed. Jussi har gennem årene ydet en indsats, der rækker langt ud over det sædvanlige. Og det er det, vi anerkender med denne hædersbevisning, sagde Robert Sørensen.

I sin takketale afslørede Jussi Adler-Olsen, at netop godt håndværk har en særlig plads i hans hjerte.

- Jeg sætter godt håndværk meget højt og har altid selv forsøgt at tilegne mig så mange færdigheder som muligt. At blive kåret som Årets Æreshåndværker er derfor en forunderlig og særlig værdsat hæder, sagde den succesfulde forfatter, der især er kendt for sin serie om Afdeling Q med politibetjenten Carl Mørck i spidsen.

Jussi Adler-Olsen boede indtil for nylig i Allerød, hvor han har skrevet de fleste af bøgerne i serien.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk