24. november 2017
Allerød Kommune er glad for madordningen med storkøkkenet Mad til Hver Dag, der leverer mad til kommunens plejecentre samt ældre hjemmeboende. Foto: Thomas Arnbo
Allerød Kommune er glad for madordningen med storkøkkenet Mad til Hver Dag, der leverer mad til kommunens plejecentre samt ældre hjemmeboende. Foto: Thomas Arnbo
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej tak til Thyra Franks køkkenkroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej tak til Thyra Franks køkkenkroner
Allerød - 14. marts 2017 kl. 05:30
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der lander ikke en ansøgning fra Allerød Kommune på ældreminister Thyra Franks bord, når der den 28. marts er frist for at søge om tilskud til byggeri eller renovering af køkkener på de kommunale plejecentre.

Allerød Kommune siger nej tak til at få del i de 450 millioner kroner, som er sat af til formålet, der fra ministeriets side handler om at bringe maden og måltidssituationen tættere på de ældre borgere og gøre madlavningen til en større del af hverdagen på landets plejecentre.

Men det er der ikke brug for i Allerød, hvor maden til både plejecentrene og de hjemmeboende ældre leveres af storkøkkenet Mad til Hver Dag, som ligger i Hillerød. Sådan lyder beskeden fra Sundheds- og Velfærdsudvalget.

- Hvis vi holder os til plejehjemmene, vil jeg sige, at vi med Mad til Hver Dag har en god og sikker fremstilling af ernæringsrigtig kost til vores ældre. Det som modstanderne af madordningen slår på er, at de ældre skal kunne dufte maden under tilberedningen, hvilket vækker appetitten og styrker det sociale. Og det er jeg enig i, men jeg er bare af den opfattelse, at vi opnår det med den ordning vi har i dag, fordi den afsluttende tilberedning af maden sker ude på den enkelte afdeling, siger Olav B. Christensen (V), der er formand for Sundheds- og Velfærdsudvalget.

Derfor besluttede udvalget på sit seneste møde at indstille til Økonomiudvalget og byrådet, at der ikke søges midler fra køkkenpuljen.

- Vi har en rigtig god madordning, og vi skal passe på, at vi ikke gør den dyrere eller dårligere, lyder det fra formanden.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk