7. juni 2020
Lea Wermelin (th.)  fik en rundtur i hele virksomheden hos Tier 1 Asset. På billedet er det modtagelsen, hvor de brugte computere kommer ind og bliver vasket af.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Lea Wermelin (th.) fik en rundtur i hele virksomheden hos Tier 1 Asset. På billedet er det modtagelsen, hvor de brugte computere kommer ind og bliver vasket af. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister så på computer-genbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister så på computer-genbrug
Opdateret 12. september 2019 kl. 15:01
Allerød - 12. september 2019 kl. 14:31
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som en del af en rundtur til virksomheder, der har gjort cirkulær økonomi til en hjørnesten i deres forretninger, besøgte miljøminister Lea Wermelin (S) torsdag middag Allerød-virksomheden Tier 1 Asset A/S. Virksomheden lever af at opkøbe computere og andet it-udstyr fra firmaer. Derefter renses udstyret for alle data og opdateres, så det kan sælges igen.

Ministeren blev vist rundt i hele virksomhedens produktion. Fra modtagelsen af de brugte computere, der typisk kommer fra store virksomheder. Til de er renset, rengjort og pakket i nye kasser er klar til at forlade virksomheden igen og få nyt liv hos en ny bruger. Hun blev modtaget af indehaver og direktør Peter Hemicke, head of operations Torben Vallentin og Martin Chrois, der er salgs- og marketingdirektør.

Lea Wermelin ville blandt andet gerne vide, om computergenbrug er en god forretning. Herunder også at sørge for, at de dele, der ikke kan bruges igen i det nye produkt, bliver genanvendt.

- Vi kan jo se, at der kommer mere og mere it-affald, fordi vi forbruger mere. Er der økonomi i det for jer, eller er det mere en del af jeres brand at recycle affaldet?, spurgte hun Peter Hemicke, der fortalte, at 99 procent af de enheder, virksomheden henter, bliver enten recyclet eller gensolgt.

- I gamle dage kostede it-udstyret penge at komme af med. Da skulle vi betale for at få vores container med it-affald tømt. Sådan er det ikke længere. I dag får vi penge for det, sagde Peter Hemicke.

Men det er altså kun 10 procent af det it-udstyr, som Tier 1 Asset køber fra sine leverandører, der må kasseres og i stedet sælges til genanvendelse hos Stena Recycling. Resten får nyt liv hos andre virksomheder eller private. Typisk i udlandet.

- Når vi har renset udstyret, opgraderer vi det med nyt styresystem og de ram, som markedet efterspørger, og så sælger vi det igen. Vi har lige fået en stor ordre fra Deutsche Postbank, som vil købe computere af os, og den offentlige sektor er også en stor kunde. Hospitaler og skoler udgør et kæmpe marked for os i udlandet. Men ikke i Danmark, fortalte Peter Hemicke.

Nu åbner svømmehaller og fitnesscentre op igen. Er du bekymret for øget smittefare med Covid-19 de pågældende steder ?