26. februar 2020
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister afviser at stoppe asfaltbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister afviser at stoppe asfaltbyggeri
Opdateret 22. marts 2019 kl. 12:57
Allerød - 22. marts 2019 kl. 09:44
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) ønsker ikke at stoppe Pankas' og SCTs byggerier i Farremosen. Det skriver han i et debatindlæg til Frederiksborg Amts Avis under overskriften »Der er ingen ugler i Farremosen«.

arrow Læs også: Asfaltfabrikken kom som et chok

Indlægget er et svar på det åbne brev, som borgergruppen »En grøn kommune går i sort« først på måneden skrev til ministeren, efter byrådet havde besluttet at meddele byggetilladelse til Pankas' asfaltfabrik.

»Borgergruppen ønsker, at jeg stopper byggeriet. Som erhvervsminister ønsker jeg dog ikke at rive tæppet væk under virksomheder som Pankas og SCT Transport ved at omstøde en beslutning, der er truffet lokalt af byrådet«, skriver Rasmus Jarlov, der i september sidste år var på besøg i Farremosen.

Ved den lejlighed talte han med både borgmester Karsten Längerich (V) og de berørte virksomheder, ligesom han også har talt med repræsentanter for borgergruppen.

»Allerød Kommunes byråd har ad to omgange truffet beslutning om at udlægge erhvervsområdet ved Farremosen til virksomheder, som kræver en særlig beliggenhed på grund af den måde, de forventes at påvirke deres omgivelser. Derefter har Pankas og SCT Transport valgt at købe grunden med berettigede forventninger om senere at kunne etablere sig i området. Senest har Allerød Kommune her i marts 2019 givet tilladelse til, at virksomhederne kan gå i gang med at bygge, hvilket 20 ud af 21 medlemmer af byrådet tog til efterretning på byrådsmødet den 28. februar« skriver Rasmus Jarlov, som under streger, at investeringssikkerhed er alfa og omega for virksomhederne.

»Det er vigtigt, at virksomheder har sikkerhed for deres investeringer. Og vigtigt, at Allerød Kommune står ved kommunalbestyrelsens beslutning, så virksomhederne fortsat kan investere og erhverve fast ejendom i tillid til de gældende kommune- og lokalplaner. Produktionsvirksomhederne - også dem der for eksempel støjer og lugter mere end gennemsnittet - er afgørende for vækst, udvikling og beskæftigelsen i Danmark«.

»Set med erhvervsministerens øjne er der ingen ugler i Farremosen. Til gengæld er der gode muligheder for udvikling.«

arrow Irettesat af dommeren: Live-bloggede til facebookgruppe under retssag
19. november 2019 kl. 20:39 Opdateret: kl. 20:39
arrow Pankas går i gang med at bygge
02. maj 2019 kl. 05:41 Opdateret: kl. 21:21