18. september 2021
Helge Birkbo, tidligere kasser i Allerød Bio, er død. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Helge Birkbo, tidligere kasser i Allerød Bio, er død. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord for Helge Birkbo, kasserer i Allerød Bios Venner i 16 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord for Helge Birkbo, kasserer i Allerød Bios Venner i 16 år
Allerød - 02. august 2021 kl. 12:06

mindeord Mange tænker ikke på, at noget af det vigtigste for iværksætteri og kreativitet er en sikker økonomisk hånd. Såsom at opstarte og drive en foreningsbiograf som Allerød Bio med 125 frivillige.

Som kasserer holdt Helge Birkbo økonomien i en professionel hånd fra 2004 til 2020. Helge var med fra den stiftende generalforsamling og første bestyrelse som grå eminence.

Med sin baggrund som økonomichef for Tandlægeforeningen brugte han meget af sin fritid på at holde styr på pengene i Allerød Bios Venner. Han styrede blandt andet gennem ombygningen af salen, digitalisering af såvel filmfremviser som betalingssystemet, men samlede især de 'alsidige daglige konteringer' fra det frivillige billet- og cafe-personale med tålmodighed.

Ingen vidste helt, hvor meget arbejde Helge lagde i, at bio-biksen kørte, før at han stoppede i 2020.

Det krævede tre personers frivillige arbejde at passe, hvad Helge havde passet, men så hjalp han også dem på vej, selv om han var stoppet.

For Helge Birkbo stoppede, inden kræften helt tog over. Helge blev 72 år.

Jeg (og andre) vil huske Helge som et loyalt menneske med en tør humor og med et hjerte, der bankede konsekvent for Allerød Bio og kulturliv.

Han efterlader sig sin hustru, Adon, og hendes to voksne børn med deres børnebørn. Og Helge efterlader også sit og Adons navn på en frise i et buddhistisk tempel i Nordøst-Thailand i Adons hjemby, hvor han organiserede en dansk-thailandsk indsamling, så templet blev bygget.

Æret være Helge Birkbos minde.
Peter Østergaard, tidl.

formand for Allerød Bios Venner

Synes du, at kommunen er der for dig?