17. januar 2018
Efter 15 års pause genopstår Lynge Messen. Niels Henrik Christiansen er formand for Lynge Erhvervsforening, som har taget initiativ til messen. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Efter 15 års pause genopstår Lynge Messen. Niels Henrik Christiansen er formand for Lynge Erhvervsforening, som har taget initiativ til messen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Messe genopstår efter 15 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Messe genopstår efter 15 år
Allerød - 17. marts 2017 kl. 08:33
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var engang, hvor det var meget moderne, at hvert et bysamfund havde sin egen messe. Således også i Allerød, hvor der var messer i Blovstrød, Lillerød og Lynge. I Lynge blev der i en periode inviteret til messe hvert andet år, men for 15 år siden stoppede messe-aktiviteterne helt.

I år genopstår Lynge Messen så efter den lange pause.

- Det var som om, det fadede lidt ud med de små messer, og til sidst kom der ikke så mange gæster, fordi der var en overflod af messer. Men nu synes vi, at der skal ske noget, og vi har talt om de sidste tre-fire år, at vi godt kunne tænke os at samle Lynge igen. Nu skal vi fortælle vores kunder og Lyngeborgerne, at det kan vi også finde ud af, og de skal have en mulighed for at se, hvad vi kan tilbyde dem, siger Niels Henrik Christiansen, der er formand for Lynge Erhvervsforening, som står bag Lynge Messen.

Messen finder sted lørdag den 25. og søndag den 26. marts i Lyngehallen. Konceptet er, at der i den ene af hallerne er fyldt med stande, hvor lokale erhvervsdrivende og virksomheder præsenterer deres produkter og gode tilbud. Der deltager også virksomheder fra Skævinge og Gørløse, men det er primært lokale firmaer fra Lynge, som viser sig frem.

Udover den traditionelle messe-aktivitet vil der hver time være forskellige former for underholdning og debat i hallen. Programmet indledes lørdag klokken 10, hvor det lokale børnekor kommer og synger, og Niels Henrik Christiansen byder velkommen. Klokken 11 er der debat med borgmester Jørgen Johansen (K) over emnet Lynges fremtid, og senere på dagen er der mere debat.

Derudover står Lynge Messen for at kåre Lynges mesterbager. Lørdag mellem 12 og 13 kan alle interesserede indlevere en hjemmebagt kage, der efterfølgende vil blive vurderet af professionelle konditorer fra blandt andet Farumhus og Ninas Naturcafé. Klokken 14 bliver vinderne fundet, og der er præmier til de tre bedste kager.

Mens alt det her foregår i hal 1, rykker Lynge-Uggeløse Idrætsforening ind i hal 2 med et væld af aktiviteter og tilbud om bevægelse til især børn og unge. Foreningen er på plads i hallen begge dage i hele messens åbningstid.

Udenfor stiller Studsborg Rideskole op med nogle af sine heste, som man kan få en tur på. På messen kan man også møde Lynge Kirke, der kommer og fortæller om sine kalkmalerier og udsmykning, samt spejderne, spildopmagerne og Lokalhistorisk Forening (LAFAK). Sidst nævnte medbringer lokalstof fra Lynge.

- Der er alle muligheder for, at man kan få en god oplevelse, og jeg har lidt fornemmelsen af, at det kan blive en rigtig god ting. Vi håber på, at vi har kræfter til at gøre det igen om to år, hvis det bliver en succes, siger Niels Henrik Christiansen.

Messen er åben både lørdag og søndag fra 10 til 16.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk